Skip to main content

Polska Rivieran

Här erbjuder vi en härlig sommarresa till vackra Polska Rivieran med städerna Sopot, Gdynia och Gdansk. Detta område kallas även trestadsområdet och bildar en miljonstad tillsammans. Med lokalguider och egen tid upptäcker vi denna pulserande och fina östersjökust. En tur ut till halvön Hel hinner vi också med.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Karlskrona

Bussen samlar upp och vi tar oss söderut mot Karlskrona där Stena Lines färja väntar på oss. Vi checkar in och får våra hytter, sedan väntar gemensam buffé ombord med dryck inkluderad.

Dag 2: Gdansk och Sopot

Tidig sjöfrukost innan vi med hjälp av lokalguide besöker den största staden i området, Gdansk. Vi gör ett kort stopp i Sopot innan vi besöker den mäktiga Oliwakatedralen i Gdansk. Den byggdes på 1200-talet och har en orgel med 8 000 pipor. Sedan tar vi en stadsvandring där vi får se mer av denna livliga stad. Om tiden medger besöker vi även en bärnstensbutik. Lunchen äter vi på egen hand. Sedan har vi fri tid att besöka den stora marknaden St Dominic Fair. Åter mot Sopot där vårt hotell väntar med sköna rum och god middag.

Dag 3: Ledig dag

Nu har vi en hel dag att på egen hand upptäcka Sopot och den vackra stranden. Hotellet ligger cirka 1,5 km ifrån själva centrum och vi föreslår en promenad utmed stranden in dit. Här kan man gå ut på Europas längsta träbrygga (entré tillkommer), ett besök vi rekommenderar. För den shoppingsugne så erbjuder vi transport in till gallerian i Gdansk med massor av shopping. Tips för lunch i Gdansk är ett besök på bryggeriet Browar Port nere vid stranden. Lunch och middag på egen hand denna dag.

Dag 4: Ledig dag/Utflykt

Idag så har vi tre möjligheter. Antingen en helt ledig dag med bad och sol utmed den långa härliga stranden.

Eller för den som vill finns möjlighet att boka till en extra utflykt. Vi gör en halvdagstur in till Gdansk och ett av världens största museum för andra världskriget. Ett fantastiskt och stort museum med över 18 olika rum. Andra världskriget startade ju i princip i Trestadsområdet. Entré till museet tillkommer.

Man kan också följa med in till Gdansk och gå omkring på egen hand under tiden. Åter på hotellet så är dagen fri.

Dag 5: Halvön Hel

Efter frukost så beger vi oss tillsammans med vår lokalguide ut mot den märkliga halvön med namnet Hel. En 35 kilometer lång strandremsa ut i Gdanskbukten. Hel består helt av sand och vi tar oss ut till fiskehamnen Hel längst ut på strandremsan. Från Hel tar vi en båttur tillbaka till fastlandet. Sedan är det dags att bege oss mot Gdynia och vår färja som skall ta oss hem till Sverige igen. Vi checkar in och får våra hytter. Middagen äter vi gemensamt efter vi fått våra hytter.

Dag 6: Karlskrona – Hemorten

Vi äter en tidig sjöfrukost innan vi åter sätter oss tillrätta i vår buss. Sedan återstår bara hemresan med fikastopp på väg hem.

Karta

Resekalender
1/7Bornholmfrån 4 995:-
2/7Nordkapfrån 10 595:-
4/7Höga Kustenfrån 4 295:-
9/7Geilo med Kjeåsen och Flåmsbananfrån 4 795:-
9/7Midnattssolens förtrollande landfrån 8 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara