Skip to main content

Piemonte och Ligurien

På denna resa kombinerar vi två härliga områden i Italien. Piemonte, som är känt för sina goda viner och sitt böljande landskap - och det vackra kuperade Ligurien, där vi bland annat besöker det välkända och dramatiska området Cinque Terre.

Under resan provar vi flera viner, besöker ett olivoljemuseum och tar hjälp av både båt och tåg för att se oss omkring i dessa fantastiska områden. Så följ oss med till underbara Italien.

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Bad Oldesloe

Vi kör genom Danmark ner till Tyskland och Bad Oldesloe där vi ska stanna första natten. Middag väntar efter incheckning. 

Dag 2: Bad Oldesloe - Ulm  

Efter frukost kör vi vidare söderut och når så småningom Ulm, där vi checkar in och serveras middag. 

Dag 3: Ulm – Diano Marina 

Idag hoppas vi kunna njuta av fantastiska vyer från vårt bussfönster, då vi färdas över Alperna. Vi reser vidare in i Italien och framåt kvällen når vi Ligurien och orten Diano Marina, som ligger längs med havet. Semesterorten har en  fantastisk sandstrand som ligger ett stenkast från vårt hotell. Här skall vi bo i tre nätter och vi hinner säkert njuta av ett dopp i Medelhavet och strosa runt och njuta av den härliga italienska atmosfären under vår vistelse. Efter  incheckning äter vi gemensam middag.

Dag 4: Utflykt Cinque Terre

Efter frukost beger vi oss till det vackra naturskyddade området – det dramatiska Cinque Terre. Ett område där fem små byar klamrar sig fast som svalbon på de branta klipporna. Vi tar bussen till Levanto där vi träffar vår lokalguide. Här tar vi tåget vidare till Riomaggiore som är en av de välkända, kuperade och pittoreska byarna. I den lilla charmiga byn Manarola kan vi sedan strosa runt en stund innan vi tar trapporna ner till vår båt som anlägger på klipporna. Vi gör en båttur längs kusten och kliver iland i Monterosso där vi tar tåget tillbaka till Levanto och vår buss. Efter en innehållsrik heldag smakar nog middagen på hotellet extra bra. Obs väderförhållanden kan ändra utflyktens upplägg.

Dag 5: Utflykt Sanremo

Idag skall vi, tillsammans med vår lokalguide, ta oss längs den italienska Blomsterrivieran till den fashionabla blomsterstaden Sanremo. Staden är välkänd för sin blomstermarknad som går av stapeln i ottan varje morgon, sina vackra parker och sin gamla stadsdel med smala, vindlande gator och trappor. Under eftermiddagen stannar vi till på olivoljemuseet i Imperia innan vi kör tillbaka till Diano Marina. Middagen är serverad. 

Dag 6: Diano Marina – Acqui Terme

Efter en lugn förmiddag tar vi plats i vår buss och reser vidare till den vackra regionen Piemonte, som är välkänd för sin gastronomi och sina fina viner. Vi skall nu bo två nätter i den lilla kurorten Acqui Terme, och när vi installerat oss äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 7: Utflykt Piemonte

Nu får vi möjlighet att se mer av Piemontes vackra landskap. Vi kör till en vingård där en guide tar oss med på en rundtur i detta sagolika område med sitt kuperade landskap och sina vinfält. Vi besöker bl.a. den välkända pittoreska byn Barbaresco innan vi beger oss till vingården, Cascina Desderi. Vi provsmakar fem av de berömda vinerna från Piemonte tillsammans med lite tilltugg. Efter en riktigt trevlig halvdagstur åker vi tillbaka till Acqui Terme. Passa på och ta en tur till ”La Bollente”, den underjordiska källan som har gjort Acqui Terme så känd innan det är dags för gemensam middag på hotellet.

Dag 8: Acqui Terme - Stuttgart

Då var det dags att säga farväl till Italien för denna gång. Vi tar oss norrut via Schweiz och når senare Stuttgart, där vi ska övernatta och äta gemensam middag.

Dag 9: Stuttgart – Bad Oldesloe

Vi startar med frukost innan vi åter tar sikte på norra Tyskland och Bad Oldesloe. Vi checkar in och därefter väntar resans sista gemensamma middag.

Dag 10: Bad Oldesloe - Hemorten

Vi når snart färjan över till Danmark och efter ett par timmar genom vårt grannland når vi åter svensk mark och våra hemorter.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara