Pfalz – Vinskörde- och vinfestresa

7 dagar. Pris fr. 6 995 kr :-

 • Tyskland
 • Övriga Europa
 • Vinresor

I oktober är vinskörden i full gång, vissa tidiga år kan den redan vara färdig. Då är aktiviteten stor i vinkällarna, men man har ändå tid för besökare. Vinfestsäsongen når
sin kulmen denna månad och vi får bland annat delta i vinfesten i byn Bockenheim.

Dag 1: Hemorten – Hannover

Vi reser söderut genom Sverige och Danmark och tar färjan över till Tyskland. Under resan berättar vår reseledare om tyskt vin och vinodling, och senare når vi vårt övernattningshotell i Hannover, där vi äter gemensam middag.

Dag 2: Hannover – Grosskarlbach

Efter frukost reser vi vidare mot vindistrikten. Vi passerar floden Rhen och når Tysklands största vindistrikt Rheinhessen. Här besöker vi landets minsta aktiva vinförening i Albig, vi får se oss om i vinkällaren innan vi får provsmaka vinet. Därefter har vi inte så långt kvar till vårt hotell Winzergarten i Grosskarlbach, där vi skall bo i fyra nätter. Efter incheckning väntar middag.

Dag 3: Utflykt till Alsace

Idag reser vi till Alsace! Snart når vi det böljande området Le Couronne DÓr runt vinstaden Molsheim. På förmiddagen stannar vi hos en privat vinodlare, Domaine Becht i Dorlisheim. Vi gör ett lunchuppehåll i Mutzig och reser sedan norrut tillbaks mot Pfalz. I den lilla vinbyn Ungstein stannar vi och äter en god gemensam middag på en svensk-norsk-tysk gourmetrestaurang innan vi är tillbaks vid vårt hotell.

Dag 4: Utflykt Deutche Weinstrasse och vinfest

Vi gör en tur utefter den norra delen av den välkända Deutche Weinstrasse. Om skörden är i full gång i Pfalz stannar vi till på lämpligt ställe för att se skördearbetet. Därefter är det dags för en vinprovning i Kallstadt. Efter lunch reser vi vidare genom vinbyarna till Deidesheim, Pflalz mest kända vinby. Senare är det dags för vinfesten i Bockenheim. Här kan vi äta grillad mat, prova goda viner och njuta av feststämningen. Denna dag ingår
ingen middag utan var och en kan äta vad man önskar på vinfesten, och när vi känner oss nöjda reser vi tillbaks med vår buss till vårt hotell.

Dag 5: Utflykt Sausenheim och vinfest

Vi gör en tur till Sausenheim för en annorlunda öppen vinprovning hos Weingut Schenk-Siebert. Några handlar säkert med sig lite goda viner innan vi reser tillbaks till vinfesten i Bockenheim, för att efter lunch få se den festliga ”Festumzug”. Kortegen innehåller massa roliga och fint utsmyckade kortegevagnar, och vi bjuds på vin och glada upptåg innan vi tar oss tillbaks till hotellet och en avslutande middag.

Dag 6: Grosskarlbach – Bad Oldesloe

Det är dags att resa hemåt igen, efter frukost styr vi norrut på snabba vägar. Vi övernattar på hotell strax utanför Lübeck och här väntar en god middag och sköna sängar.

Dag 7: Bad Oldesloe – Hemorten

Nu återstår bara sista biten genom Tyskland, Danmark och upp genom Sverige. Vi når våra hemorter under kvällen med goda viner och trevliga resminnen i bagaget.

Liknande resor

Ny

Champagne walk med direktbuss

En fantastisk resa till härliga Champagne med en personlig touch av Den gyllene champagnepromenaden som går i härliga Charly-Sur-Marne.

Ny

Italien – mat och vin

Italien är ju känt för många saker, inte minst sin fantastiska mat och sitt goda vin. Under denna resa får livsnjutaren smaka på några av godsakerna landet har att erbjuda.

Avresedatum och priser

Status & datum Pris Boka
Slut × 17 Okt 2018 6 995 kr

Information

I resan ingår:

 • Boende i dubbelrum med frukostpension
 • 5 middagar
 • Utflykter och vinprovningar enligt program
 • Vinkunnig Reseledare.

Tillägg, enkelrum:

1200 :-

Valuta:

Euro

Tidtabell

OBS! Tidtabellen är endast rikttider, se ditt resebevis för exakta tider

 • Skövde, Resecentrum: 04.15
 • Falköping, Resecentrum hpl. R: 04.25
 • Skara, Busstation: 04.45
 • Skara, MK bussresor Garage: 04.55
 • Lidköping, Resecentrum hpl. R-S: 05.20
 • Helsingborg, Scandlines: 11.00