Skip to main content

Vandra på Österlen

Att röra på sig i kombination med god mat och trevliga utflykter är populärt. På denna resa till Skåne och Österlen hinner vi med båda delarna. Vi gör trevliga promenader (så glöm inte bekväma skor och kanske ett par bra stavar), besöker Kivik och provar på att ta en tur på en dressin utanför Tomelilla.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Kristianstad

Vi reser söderut och efter en paus för lite fika eller lunch når vi Kristianstad och vårt hotell.  Efter ankomst föreslår vi en gemensam promenad på ca 6 km utmed den trevliga Linnérundan, som är tillägnad Carl von Linné. En trevlig promenad i vacker natur, då vi passerar både våtmarker, strandängar och resterna av Lillö borgruin. Väl tillbaks på vårt hotell smakar nog middagen extra gott.

 Dag 2: Utflykt Skåneleden och Kivik

När vi ätit frukost tar vi plats i bussen och reser mot Haväng, ett populärt utflyktsmål på Österlen och här startar vi dagens vandring på ca 7 km. Vi går genom Vitemölla strövområde, längs med hav och genom skogar och ängar. När vi kommer fram till den lilla fiskebyn Vitemölla, tar vi kanske en paus i hamnen och känner lukten av salt och tång. Någon kanske även vill ta ett dopp innan vi fortsätter den sista biten in till Kivik. Vi äter lite lunch på egen hand, innan vi gör ett besök på Äpplets Hus vid Kiviks Musteri. Här får vi veta lite om hur man gör must och cider, och dessutom får vi kanske provsmaka några av de goda dryckerna? Väl åter på vårt hotell serveras vi under kvällen en god middag.

Dag 3: Kristianstad – Hemorten

Efter frukost tar vi plats i bussen och reser mot Tomelilla. Vi delas upp i två grupper, den ena startar med en tur på dressin och den andra med en ca 4 km lång vandring genom Fyledalen. Grupperna möts senare för gemensam (medhavd picnic som inhandlas på plats), därefter byter grupperna plats så alla får prova dressin och njuta av dagens vandring. Efter äventyret återstår nu bara hemresan till våra respektive hemorter.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara