Skip to main content

Midsommar i Värmland

Följ med oss på ett trevligt midsommarfirande i Värmland. Vi ser oss runt i dessa fina värmländska bygder. Vi tittar till Karlstad och besöker Selma Lagerlöfs Mårbacka. Självklart är vi med om ett klassiskt midsommarfirande i Sunne trakten. Men vi hinner även med ett besök på Gustaf Frödings minnesgård, Alsters Herrgård.

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Sunne

Vi beger oss norrut mot Sunne och fina hotell Frykenstrand. Här får vi rum med sjöutsikt och äter våra middagar. Men innan vi anländer till vårt hotell tittar vi till den fina staden, Karlstad. Vi äter lunch på egen hand innan vi far vidare mot Selma Lagerlöfs födelseplats, numera minnesgård. Här ingår entré och en rundvisning. Sedan checkar vi in på vårt hotell och intar en god middag tillsammans.

Dag 2: Midsommarfirande

Idag skall vi få vara med om ett traditionellt midsommarfirande i Värmland. Under dagen intar vi en gemensam lunch. När vi är nöjda beger vi oss åter till vårt hotell och intar vår middag.

Dag 3: Sunne – Hemorten

Efter lite senare frukost beger vi oss hemåt, men vi gör ett stopp vid Gustaf Frödings minnesgård, Alsters Herrgård. Även här får vi en guidad rundvisning inkl. entré. Vi äter lunch utmed vägen innan vi stannar till vid Picasso skulpturen vid Kristinehamn. Ett kvinnohuvud som sägs föreställa Picassos hustru. Sedan återstår bara hemresan till våra hemorter.

Karta

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara