Skip to main content

Midsommar i Dalarna

Följ med oss till Dalarna och fira en traditionell midsommar på Carl Larssons Sundborn. Här får vi uppleva sång och musik, spelmän i vackra folkdräkter och sommarsmyckade midsommarstänger. Vi besöker dessutom en äkta fäbod och Linnés bröllopsstuga på denna trevliga tredagars resa.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Arvselens levande Fäbod – Falun

Vi börjar vår resa norrut och tar vi sikte på Siljanområdet. Efter lunchpaus närmar vi oss Malung och Arvselens levande Fäbod där vi får en guidning och visning av denna fascinerande fäbod. Resan fortsätter därefter mot Mora och Rättvik som vi passerar. Snart når vi vårt hotell i världsarvsstaden Falun, som ju har växt upp kring Falu koppargruva. Här vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 2: Midsommarfirande i Sundborn

Efter frukost kör vi den korta biten till Carl Larssons Sundborn. Här ska vi få vara med om ett riktigt traditionellt midsommarfirande med resning av midsommarstången. Vi börjar med en guidad rundtur på Carl Larsson gården innan vi njuter av en härlig lunchbuffé på Hyttstugan. Under eftermiddagen bjuds det på lite musik av spelmän med fioler. Spelmännen, liksom många besökare, är klädda i sina fina folkdräkter och alla samlas för att gå i kortege till festplatsen där midsommarstången reses. Nöjda med dagens firande tar vi oss tillbaks till vårt hotell där vi serveras middag.

Dag 3: Falun – Linnés Bröllopsstuga–Hemort

Innan vi påbörjar hemresan stannar vi till vid Linnés bröllopsstuga, och här får vi en guidad visning. Här gifte sig Carl von Linné år 1739. På gården finns även en återskapad 1700-talsträdgård med kulturväxter och medicinal växtermed anknytning till bygden. Efter besöket är det dags att vända hemåt och efter sedvanliga pauser når vi åter våra hemorter.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara