Skip to main content

Lübeck Sparrisresa

Unna dig en mysig vårweekend i Lübeck! I den vackra hansestaden finns bland annat Holstentor, Mariakyrkan och den välbevarade gamla stadskärnan som ligger på en ö i floden Trave. Vi bor två nätter i centrum och gör en dagsutflykt till en sparrisgård utanför staden för att njuta av vårens primörer.

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Lübeck

Efter avslutad uppsamling beger vi oss söderut och tar färjorna via Danmark över till Tyskland. Stopp för fika utmed vägen. Vi får våra rum och har därefter fri tid att upptäcka denna trevliga stad. Ett tips är att bege sig mot Holstentor som är ett av de mest kända besöksmålen i Lübeck. Men även fina kyrkor och andra rustika byggnader finns inne i den gamla stadsdelen.

Dag 2: Utflykt till sparrisgård

När vi avslutat vår frukost så åker vi till sparrisgården Lödings Bauernhof am See ett par mil söder om Lübeck. Vi tar en tur med traktor och får en liten vandring. Vi får lära oss mer om hur man odlar sparris och får även möjlighet att plocka lite. Även en liten rundvandring på gården hinner vi med innan vi intar en härlig sparrisbuffé. Åter i Lübeck så är kvällen fri.

Dag 3: Lübeck – Hemorten

Då var det dags att påbörja hemresan. Vi stannar för lite shopping innan vi tar samma väg hem som på utresan. Även här gör vi stopp för fika utmed vägen.

Resekalender
29/11Ullaredfrån 250:-
29/11Viking Cinderella - veckoavgångfrån 595:-
1/12Burg med julmarknad i Lübeckfrån 2 995:-
1/12Julmarknad i Rostockfrån 2 995:-
2/12Malmö med Musikalfrån 1 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara