Skip to main content

Lübeck från Gotland

Unna dig en mysig höstweekend i Lübeck, en resa som innehåller massor av shopping och lite egen tid i den vackra hansestaden vid floden Trave. Här finns ett stort utbud av krogar, restauranger och butiker. Passa på att göra ett besök i Niedereggers marsipanbutik som finns mitt i centrum för att provsmaka den världsberömda marsipanen.

 

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Lübeck

Vi samlas utanför hamnterminalen i Visby, innan vi kliver ombord på färjan mot Oskarshamn. Väl på fastlandet reser vi söderut och tar Öresundsbron över till Danmark. Vidare färjar vi över till Tyskland och tar oss snabbt den sista biten till vårt hotell i centrala Lübeck där vi ska bo tre nätter.

Dag 2: Lübeck

Efter en lugn morgon och en god frukost möter vi en lokalguide som tar oss på en guidad stadsrundtur i Gamla stan. Lübeck grundades år 1143 och blev senare Hansaförbundets huvudstad och de historiska stadsdelarna har utnämnts till världsarv. Vid det gamla torget mitt i centrum finns bland annat den välkända Mariakyrkan, stadens rådhus och medeltida köpmanshus. Efter att vi fått uppleva stadens höjdpunkter blir det fri tid till lunch. Under eftermiddagen och kvällen finns det tid till att besöka något av museerna, shoppa och äta middag på någon av de trivsamma restaurangerna.

Dag 3: Lübeck

Efter frukost tar vi bussen ut till Citti, det stora varuhuset som erbjuder shopping av diverse drycker och har massor av trevliga affärer som är väl värda ett besök. Resten av dagen tillbringar vi på egen hand i Lübeck.

Dag 4: Lübeck – Hemorten

Det är dags att lämna Lübeck för denna gång. Med många härliga intryck reser vi den sista biten hemåt via Danmark. Vidare mot Oskarshamn och vår kvällsfärja hem till Visby.

Karta

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara