Skip to main content

Kuba

Följ med oss på en minnesrik till Kuba tillsammans med vår duktiga och erfarna reseledare och guide. Vi lär känna Havanna som är en magisk och färgstark huvudstad full av liv och nöjen. Vi spenderar också tre nätter i Trinidad de Cuba, som räknas som landets vackraste koloniala stad. Resan avslutas med några lata dagar på den underbara stranden i Varadero!

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Havanna

Ankomst till Havanna på kvällen och transfer till vårt hotell för incheckning.

Dag 2: Utflykt Havanna

Efter frukost och välkomstmöte spenderar vi dagen i Havannas historiska hjärta ”La Habana Vieja”. Hela stadsdelen blev utnämnd till världskulturarv av UNESCO 1982. Vi beundrar katedralen med sin vackra barockfasad och Plaza del Armas med sina historiska byggnader, och äter gemensam lunch innan vi fortsätter till Havana Club Rom museum. Här får vi en guidad visning och lära oss allt om romens historia på Kuba. Självklart får vi också smaka! Under eftermiddagen finns det lite tid att smälta alla intryck från denna underbara stad!

Dag 3: Utflykt i Hemingways fotspår

På förmiddagen åker vi till Hemingways hus strax utanför Havanna, Finca la Vigía. Här bodde Hemingway i flera år och efter författarens död överläts huset i stort sett intakt, till det kubanska folket som museum. Vi fortsätter turen till den lilla charmiga fiskebyn Cojimar och äter lunch på den berömda fiskrestaurangen La Terraza med utsikt över havet. Vi avslutar vår Hemingwaydag på Hotel Ambus Mundos rum 511 där Hemingway började skriva romanen ”Klockan klämtar for Dig” och med en god gemensam middag på Hemingways stamställe ”La Bodeguita del Medio”.

Dag 4: Utflykt Havanna

Idag blir det en stadsrundtur med buss till Havannas olika stadsdelar och vi besöker Plaza de la Revolución, Malecón, Cementerio Cristóbal Colón och Capitolio, den gamla regeringsbyggnaden. Vi avslutar rundturen på en av Havannas stora cigarrfabriker. Här får vi lära oss allt om det ärofyllda hantverksyrket – ”torcedor” eller cigarr-rullare.

Dag 5: Utflykt Viñales/Pinar del Rio

Tidigt samling för idag väntar en fantastisk naturupplevelse med buss till Viñales/Pinar del Rio, en provins i västra Kuba som är känd för sina tobaksplantager och för sin tillverkning av landets bästa cigarrer. Här besöker vi Viñalesdalen som finns med på Unescos världsarvslista. Dalen är storslagen, med ett kuperat landskap som har rik flora och fauna. Vi besöker en tobaksbonde där vi får se hans odlingar och torkhus. Vi äter därefter lunch på gården San Vincente, och åker till en vacker utsiktsplats och ser de gigantiska och sockertoppsformade karstformationerna som liknar vaktposter där de reser sig över majs- och tobaksfälten. Vi återvänder till Havanna under tidig kväll.

Dag 6: Havanna- Trinidad

Resan går nu vidare mot Trinidad de Cuba. På vägen åker vi via den omtalade Grisbukten, och lunch serveras på la Caleta Buena, som är en sagolik plats i nationalparken Cienaga de Zapata. Trinidad är främst känd för att vara en av de bäst bevarade koloniala städerna i världen och har utsetts till ett UNESCO världsarv. Under eftermiddagen checkar vi in på vårt strandhotell och njuter av all-inclusive, lata dagar och härlig underhållning.

Dag 7: Förmiddagstur Trinidad

Under förmiddagen åker vi in till Trinidad och flanerar på de pittoreska kullerstensgatorna kantade av pastellfärgade palats och fönsterbalustrader. Att strosa runt i Trinidad är som att besöka ett museum. Vi unnar oss en stunds vila på baren La Canchánchara där vi provar den lokala romdrinken med honung, till tonerna av levande musik och hinner även utforska Trinidad på egen hand innan vi åker tillbaka till vårt hotell för lunch, sol och strandliv!

Dag 8: Utflykt Sockerrörsdalen

Vi gör en förmiddagstur på landet till den så kallade sockerrörsdalen, eller Valle de los Ingenios, för att möta de kubanska cowboys ”Guajiros” som driver boskapen över de vidsträckta markerna. En historisk tillbakablick berättar om Kuba som världens ledande sockerproducent och lär oss mer om hur slavarna levde på Kuba under 1600-1800-talen.

Dag 9: Utflykt Santa Clara

På morgonen kör vi mot Varadero via staden Santa Clara. I Santa Clara passar vi på att äta lunch samt tittar på revolutionären Che Guevaras mausoleum. Vi checkar in på all inclusive hotell i Varadero och ser fram emot ett par härliga och lata dagar med sol och bad.

Dag 10 - 11: Lediga dagar i Varadero

Dag 12-13: Varadero – Hemorten

Efter lunch checkar vi ut från hotellet i Varadero och kör mot flygplatsen i Havanna. Flyget avgår under kvällen från Havanna. Efter mellanlandning landar vi i på svensk mark igen under eftermiddagen/ kvällen. Med många fina minnen i bagaget säger

Flyginformation

Flyginformation

 

15/11

Flygbolag: KLM/AIR France
Landvetter - Amsterdam 10.05 - 11.40
Amsterdam - Havanna 12.35 - 17.15  

26/11
Havanna - Paris 20.55 - 11.50 + 1 dag  
Paris - Landvetter 15.00 - 17.10

1 kolli incheckat bagage à max 23 kg per person. Handbagage max 8 kg.

Karta

Hotell

Rundresa Kuba
Rundresa Kuba
Dag 1-5: Hotel Presidente, Havanna Dag 6-8: Hotel Costasur, Trinidad Dag 9-11: Hotel Playa Muthu, Varadero...
Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara