Skip to main content

Kryssning till Gdansk och Visby med Cinderella

Följ med Cinderella över Östersjön i sommar och njut av två riktiga pärlor - Gdansk och Visby!  Här får vi chans att förutom några trevliga kvällar ombord på Cinderella, uppleva några av Östersjöns vackraste städer!

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Stockholm – Cinderella

Väl ombord på Cinderella och installerade i våra hytter (där vi skall bo de närmste tre nätterna) väntar en helkväll i en av världens absolut vackraste skärgård! Vi serveras en vällagad buffé där dryck ingår och har sedan kvällen fri att utforska fartyget och dess nöjesutbud.

Dag 2: Gdynia - Gdansk

Efter en sjöfrukost ser vi snart den polska kusten framför oss. Vi kommer i hamn i Gdynia och har efter detta en dag på polsk mark. För den som vill kan man förboka en rundtur där man får chans att se de alla av de tre ihopvuxna städerna Gdynia, Sopot och Gdansk. Fram på sena eftermiddagen tar vi oss tillbaka till hamnen och siktar in oss på Gotland. Under kvällen serveras en polskinspirerad buffé.

Dag 3: Visby – Rosorna och ruinernas stad

När morgonen gryr skymtar Visbys stolta siluett i fören. På Gotland finns massor att göra för både stora och små. Kneippbyns vattenland och äventyrspark står säkert högt på barnens önskelista, men det finns flera andra utflykter att välja på också, med bland annat en tur till Ingemar Bergmans Fårö. Vi stannar kvar ända till 18.00 så det finns gott om tid att sola, bada och promenera i det vackra medeltida Visby. Åter på Cinderella serveras vi en välsmakande skaldjursbuffé.

Dag 4: Cinderella – Stockholm – hemorten

Resan tillbaka mot Stockholm spenderas kanske bäst på panoramadäck med milsvid utsikt över glittrande hav och grönskande öar. När vi angör Stockholm på onsdagseftermiddagen har du hela kappsäcken full av upplevelser.

Utflyktsprogram - Visby

Utflyktsprogram - Visby

Gotland Panorama med Visby

Gotland är en ö av kontraster och visar många förändringar i natur och arkitekturer. Överallt varvas historiska platser med unika naturupplevelser. Besök några väl bevarade platser ur Gotlands historia och se mer av den karga kalkstenskust som format ön genom väder och vind och som gett Gotland dess unika natur. Efter att ha upplevt den gotländska kustremsan och platser från vikingatiden förflyttar vi oss några år framåt i tiden till ringmuren och den medeltida Hansastaden Visby.

Cirka: 3 timmar

Pris: 299,- per person

Visby med smak av medeltid

Den medeltida Hansastaden Visby är en av de bäst bevarade i hela Europa. Följ med på en spännande tidsresa genom stadens gränder och smaka på mat och dryck kryddad med historia vid en unik medeltida mötesplats, som tycks vara som klippt och skuren ur en film.

Cirka: 3 timmar

Pris: 455,- per person

Fårö – den magiska ön i norr

Följ med på en härlig heldag till det mytomspunna Fårö, ett av Gotlands mest kända besöksmål. Dagen bjuder på säregen natur med vindpinad tallskog, hedmarker och myrar, ståtliga raukar och långa sandstränder. Med buss tar vi oss norrut till färjeläget i Fårösund och efter en kort färjetur når vi den populära ön för dagens höjdpunkter

Cirka: 6 timmar
Pris: 655,- per person

Kneippbyn

Kneippbyn är ett måste på barnfamiljens resa till Gotland. Här finns något för alla – Äventyrsparker med Sommar- och Vattenland, filmhuset Villa Villekulla med Pippiteater, flera restauranger med god mat, ja allt som behövs för en heldag för hela familjen. Dagen avslutas med Pippiteatern som börjar 15.30 och håller på ca 25 min. Därefter finns även möjlighet att krama om Pippi före hemfärden.

Pris: 425,- inkl. inträde till Kneippbyn

Konstnärernas och raukarnas kreativa östra Gotland

Upplev kreativa östra Gotland under en tur som tar dig med tusentals år tillbaka i tiden till gamla hantverkstraditioner och raukar till nutid och den skaparkraft som flödar på ön.

Cirka: 5 timmar
Pris: 645,-/ per person

För mer utföligt program tryck här

* Vi reserverar oss för programändringar

Utflyktsprogram - Gdansk

Utflyktsprogram - Gdansk

Busstur Gdynia - Gdansk - Sopot inkl. fika

Busstur med svensktalande guide där vi får bekanta oss lite närmre med den såkallade Trestaden.
På eftermiddagen serveras det fika.

Pris 490,- per person

Busstur Gdynia - Gdansk - Sopot inkl. lunch

Busstur med svensktalande guide där vi får bekanta oss lite närmre med den såkallade Trestaden.
Lunch vid Neptunusfontänen.

Prel. lunchmeny:
Soppa: Zur staropolski – traditionell polsk soppa med korv och ägg, tillagad på syrat råg- eller vetemjöl.
Huvudrätt: Oxkind tillagad med ängsmyskgräs, potatisgratäng, karamelliserad morot och sås.
Efterrätt: Varm äppelpaj med vispad grädde och glass.
Dryck: Kaffe, te, vatten.

Pris: 650,- per person

För mer utföligt program tryck här

* Vi reserverar oss för programändringar

Karta

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara