Skip to main content

Kroatien från Gotland

Följ med oss till soliga Kroatien och få en hel vecka vid Adriatiska havet. Vi bor på fyrstjärnigt hotell alldeles vid stranden, och blandar lata dagar i solen med spännande utflykter och sevärdheter. Hotellet ligger i utkanten av staden Rovinj, som är belägen på den vackra halvön Istrien.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Visby – Bad Oldesloe

Vi reser gemensamt från Visby till Oskarshamn och tar oss vidare söderut mot Helsingborg. Här tar vi den kortare färjan över till Danmark och efter ett par timmar på dansk mark når vi snart Tyskland, och vårt första övernattningshotell i Bad Oldesloe. Efter incheckning serveras vi gemensam middag.

Dag 2: Bad Oldesloe - Ingolstadt

Vi äter frukost och fortsätter sedan vår resa söderut på autobahn med lämpliga stopp för kaffe och lunch. Framåt kvällen når vi vårt hotell i Ingolstadt där middag och sköna sängar väntar.

Dag 3: Ingolstadt– Rovinj

Resan fortsätter genom Tyskland, Österrike och Slovenien med lämpliga matuppehåll utmed vägen. Vi når senare Kroatien, och checkar in på vårt fina, strandnära hotell där vi checkar in, serveras en välkomstdrink och äter därefter middag. Hotellet ligger ett par kilometer från den vackra och historiska staden Rovinj, och under vistelsen ingår frukost och middag varje dag på vårt hotell.

Dag 4: Båttur

När vi ätit frukost har vi förmiddagen fri att bekanta oss med hotellet och dess omgivningar. Vi har nära till havet och på anläggningen finns även flera pooler att svalka sig i. Efter lunch samlas vi för en trevlig båttur som utgår från Rovinj. Vi reser längs med den vackra kusten, in i Limfjorden och avslutar sedan turen i Vrsar där vår buss möter upp för att ta oss tillbaks till vårt hotell.

Dag 5, 7 och 9: Lediga dagar

Sol, bad, vattensport – eller kanske en tur på egen hand in till Rovinj kan locka under de lediga dagarna. Vår reseledare finns på plats med utflyktstips och förlag på aktiviteter.

Dag 6: Utflykt Porec och vinprovning

Vi samlas för utflykt och tillsammans med en lokal guide får vi en guidad vandring i Porecs gamla historiska stadskärna. Här finns den välkända St Eufraius-basilikan från 500-talet, som med sin vackra golvmosaik finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Vi får också en trevlig vinprovning innan det är dags att resa tillbaks till vårt hotell.

 Dag 8: Utflykt Pula och vin-och olivoljeprovning

Idag samlas vi för en utflykt till Pula, där vi får en guidad rundtur i staden. Belägen i en naturligt skyddad vik på halvön Istrien ligger denna turistort känd för flera välbevarade byggnadsminnen från romartiden. Under eftermiddagen blir det ytterligare en vinprovning och här får vi även provsmaka den goda lokala olivoljan.

Dag 10: Rovinj – Ingolstadt

Då var det dags att ta avsked för denna gång, vi packar in i bussen och reser norrut igen, med siktet åter inställt på vårt hotell i Ingolstadt, där middag väntar.

Dag 11: Ingolstadt– Bad Oldesloe

Efter frukost fortsätter vi resan norrut och stannar förstås utmed vägen för lämpliga mat uppehåll. Framåt kvällen når vi vårt hotell och resans sista gemensamma middag.

Dag 12: Bad Oldesloe – Visby

Lite gränshandel hinner vi säkert med innan vi lämnar Tyskland. Vi tar oss vidare genom Danmark och når under eftermiddagen åter svensk mark. Vidare till Oskarshamn och vår väntande färja som tar oss tillbaks till Visby.

Karta

Resekalender
1/7Bornholmfrån 4 995:-
2/7Nordkapfrån 10 595:-
4/7Höga Kustenfrån 4 295:-
9/7Geilo med Kjeåsen och Flåmsbananfrån 4 795:-
9/7Midnattssolens förtrollande landfrån 8 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara