Skip to main content

Kroatien från Gotland

Följ med oss på en resa till Istrien i norra Kroatien. Här tillbringar vi en vecka och njuter av sensommaren. Resan inkluderar flera utflykter och vi besöker bland annat både Rovinj och Pula. Vårt fina hotell i Porec har flera pooler och alla våra rum har egen balkong.

 

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Lübeck

Vår buss möter upp utanför hamnterminalen i Visby och efter överresan tar vi i Oskarshamn plats för vidare resa söderut genom Sverige och Danmark. Under vår första kväll övernattar vi i utkanten av Lübeck där vi njuter av en gemensam på vårt hotell.

Dag 2: Lübeck – Ingolstadt

Vi äter en stärkande frukost och fortsätter vår resa söderut mot Bayern. Under kvällen når vi vårt övernattningshotell i Ingolstadt. Även denna dag serveras middag på vårt hotell.
 

Dag 3: Ingolstadt – Porec

Då fortsätter vår resa söderut och vi reser genom både Österrike och Slovenien innan vi når Kroatien. Vi inkvarterar oss för sju nätters boende på vårt hotell som ligger söder om centrala Porec. Alla våra rum har egen balkong och på anläggningen finns flera pooler. Varje dag ingår frukost och middag på vårt hotell.

Dag 4: Utflykt Rovinj

Efter en god frukost på vårt hotell gör vi en halvdagsutflykt söderut till Rovinj. Den charmiga staden med romerska rötter var en gång i tiden en del av Republiken Venedig under sitt italienska namn Rovigno. Här får vi en guidad stadspromenad tillsammans med en lokalguide som visar oss runt bland de kullerstensbelagda gatorna. Här finns bland annat den kända Sankt Euphemiabasilikan och den gamla hamnen. Efter lunch på egen hand återvänder vi till vårt hotell.

Dag 5: Utflykt vingården Veralda

Efter en fri förmiddag för vila och bad gör vi vid lunchtid en utflykt till vingården Veralda i byn Brtonigla ett par mil norr om Porec. Här får vi höra historien om vingården som ligger på landet och som omgärdas av vinodlingar. Vi avslutar med en vinprovning där vi får prova tre sorters vin och en lokal olivolja som serveras med snacks. Vi återvänder sedan till Porec och vårt hotell.   

Dag 6: Ledig dag/heldagsutflykt med båtresa på Limfjorden

Denna dag erbjuds en extrautflykt mot tillägg och de som önskar kan göra en gemensam båtutflykt på den grönskimrande Limfjorden. Den inleds och avslutas i Porec och båten lägger till i Rovinj (cirka två timmars stopp) och i Vrsar (ca 30 min stopp). Det ingår även en gemensam lunch ombord.

Dag 7: Ledig dag

Vi tar en ledig dag för bad i det härligt klara vattnet, temperaturen brukar vara behaglig både i luften och i vattnet även i oktober. Vårt hotell har pool men havet är inte långt borta. Ett tips är att ta med eller köpa ett par badskor, de flesta stränderna är klapperstenstränder.

Dag 8 Utflykt Istrien

Efter frukost gör vi en heldagsutflykt i Istrien. Vi besöker både landsbygden och får känna på stadspulsen i staden Pula, känd för sin romerska amfiteater. Under början av kvällen är vi tillbaka på vårt hotell. 

Dag 9: Ledig dag

Då har vi ytterligare en ledig dag för bad och egna aktiviteter.

Dag 10: Porec – Ingolstadt

Då var det dags att lämna vårt hotell och påbörja vår hemresa. Vi passerar återigen genom Slovenien och förbi Salzburg och upp till Ingolstadt i norra Bayern. Här övernattar vi och avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 11: Ingolstadt – Hamburg

Efter frukost reser vi norrut genom Tyskland och vi tillbringar resans sista natt i Billstedt öster om Hamburg. Middag på vårt hotell på kvällen.

Dag 12: Hamburg – Hemorten

Då väntar vår sista resdag tillsammans, vi tar oss upp genom Danmark och vidare in i Sverige. Framåt kvällen är vi åter i Oskarshamn där vi tar kvällsfärjan hem till Visby.

 

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara