Skip to main content

Kroatien med Brac – lata dagar

Brac är en av de större öarna i Kroatien, ön ligger i det klarblå Adriatiska havet. Höga berg och djupa dalar varvas med små mysiga byar och en hel del historia.

Här ligger den kända stranden Zlatni Rat och strax ovanför den höga utsikten ifrån berget Vidova Gora. Vi bor nära det kristallklara havet. Under resan får vi mycket egen tid men gör även några utflykter, fler går att boka till på respektive hotell.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Supetar

För de som bokat anslutning så hämtar vi med vår buss, övriga möter upp på flygplatsen. Vi flyger sedan ner till Split.
Vår buss och lokalguide möter upp för en guidad tur i härliga, pittoreska Trogir. Den lilla staden med sin fina ringmur. Därefter mot Split och vår lokalguide berättar mer om båda historia och visar oss de mest sevärda byggnaderna i denna stad som finns med på Unescos lista. Vi tar sedan färjan över till Supetar där vi skall bo alla nätter. Middagarna äter vi på vårt hotell.

Dag 2-7 Lediga dagar och en utflyktsdag på Brac

Nu har vi flera dagar att bara må gott, bada, vandra omkring i omgivningarna eller kanske hitta på egna utflykter. Vi bor på trevliga hotell Velaris med middagar och frukost inkluderat. Hotellet har mycket att erbjuda och ligger nära havet med härliga pooler. Vi bor nära hamnen så vill man ta en egen dag till Split så tar man enkelt båten över dit. Split sträcker sig över 2000 år tillbaks i tiden, en vacker stad med smala små gränder och stora torg.

En dag så gör vi en trevlig rundtur på ön Brac med hjälp av lokalguide. Under dagen provar vi vin och olivolja. Vi ser härliga vyer, bland annat utsikten ifrån berget Vidova Gora och passerar flera mysiga små byar. Brac viktigaste näringar är turism, olivodling (som vi kommer se mer av under turen) och fikon. Eftersom Brac är en ö så är ju även fisket en stor del av mångas liv. Även stenindustrin har varit stor då ön producerat mycket marmor till byggnationer över världen.

Dag 8: Supetar  – Hemorten

Vi äter en tidig frukost innan vi tar oss åter till flygplatsen utanför Split. Vi flyger direkt hem och når snart Sverige. För de som bokat anslutning står bussen återigen och väntar för hemresan.

Flyginformation

Flyginformation

Flygbolag: SAS
20/5
Landvetter - Köpenhamn 09.35 - 10.20
Köpenhamn - Split      11.20 - 13.35  

27/5
Split - Arlanda  13.55 - 16.40
Arlanda - Göteborg 17.50 - 18.50

 

26/9
Arlanda - Split      06.35 - 09.20  

3/10
Split - Arlanda  10.10 - 12.55
 

1 kolli incheckat bagage à max 23 kg per person. Handbagage max 8 kg.

Observera att flygändringar kan ske, se ert resebevis för aktuell flyginformation

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara