Skip to main content

Kosta med Glasriket och Hyttsill

Följ med oss på en trevlig tvådagars resa till Kosta i hjärtat av det småländska Glasriket. Vi bor bekvämt i egna semesterhus på Kosta Logde och besöker Kosta Boda glashytta, testar den unika hyttsillen och får egen tid för shopping. På denna resa gör vi en spännande rundtur med lokalguide i Glasriket.

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten - Kosta

Vi beger oss söderut mot Destation Kosta, här startar vi med en gemensam lunch. Därefter skall vi med hjälp av en lokalguide få veta mer om glasblåsning och arbetet i hyttan. Vi får lite egen tid för shopping eller varför inte titta in till det nya ölbryggeriet med ginbar (flera hundra sorter) och smaka på en god dryck. Vi tar oss sedan den korta biten till vårt hotell och får våra rum. Kvällen bjuder sedan till en härlig hyttsill, med massor av god mat som glasblåsarna åt på sin tid. Det blir även musikunderhållning och lite glasblåsningsuppvisning.

Vill du veta mer om Hyttsillen: Läs här: 

Dag 2: Utflykt

Efter frukost så möter vår lokalguide upp för dagens halvdags rundtur. Vi gör en tur runt i Glasriket, med glaskonst,vacker natur och kanske en och annan överraskning. Vi avslutar vår tur i residensstaden Växjö med sin fina domkyrka, egen tid för lunch innan hemresa. Här ligger också Glasmuseum och Utvandrarnas hus (entré på egen hand)

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2023-04-28Kosta LodgeMer än 82 095:-BokaMer information
2023-09-18Kosta LodgeMer än 82 095:-BokaMer information

Hotell

Kosta Lodge
Kosta Lodge
Kosta Lodge 2-bädds semesterhus Mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk ligger Kosta Lodge Kosta Lodge erbjuder rymliga och ljusa 2-bädds semesterhus på 35 kvm,...
Resekalender
31/3Påskmarknad Rostockfrån 2 795:-
31/3Kielkryssningfrån 1 695:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara