Skip to main content

Konstrundan i Skåne

Följ med på en vårresa till Skåne och upplev den årliga Konstrundan. Den arrangeras i påsktider då hundratals konstnärer öppnar upp sina ateljéer och engagerar sig i konstfestivalen. Vi gör flera konstbesök och prövar vin på Arilds vingård.

 

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Malmö

Efter uppsamling reser vi söderut mot Skåne. Under morgonen stannar vi längs vägen för en paus och vid lunchtid når vi den lilla orten Arild på Kullabergshalvön. Här får vi en rundvisning, genomför en vinprovning (tre viner) och avslutar med en gemensam lunch. Under eftermiddagen fortsätter vi mot Malmö och på vägen gör vi ett besök på Skissernas museum i Lund där vi får en guidad visning. Det är ett unikt konstmuseum med världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell konst. Här finns bland annat skisser av Henri Matisse, Henry Moore och Diego Riviera. Under tidig kväll når vi Malmö och vårt hotell där vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 2: Heldag Österlen

Nu väntar en heldag i konstens tecken och vi reser österut genom det skånska landskapet mot norra Österlen. Vi inleder med ett besök på Olseröds Konsthall i Degeberga som drivs av paret Axel och Anette Mörner. De ställer ut samtidskonst som även är till försäljning. Vi fortsätter sedan söderut och passerar bland annat Brösarps backar innan vi når Kivik. Här blir det tid att på egen hand strosa runt bland några av de mindre ateljéerna och även äta lunch på egen hand. Under eftermiddagen fortsätter vi söderut via Simrishamn och Ystad. På vägen gör vi ett stopp vid Smygehuk för att se Sveriges sydligaste udde. Väl hemma i Malmö är kvällen fri för att äta middag på egen hand.

Dag 3: Malmö – Hemorten

Efter en lugn morgon och en god frukost får vi en fri förmiddag i Malmö. Här finns gott om butiker, caféer och muséer. Vid lunchtid reser vi hemåt och längs vägen gör vi ett stopp innan hemkomsten.

Resekalender
29/11Ullaredfrån 250:-
29/11Viking Cinderella - veckoavgångfrån 595:-
1/12Burg med julmarknad i Lübeckfrån 2 995:-
1/12Julmarknad i Rostockfrån 2 995:-
2/12Malmö med Musikalfrån 1 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara