Skip to main content

Konst på Sandgrund och Sliperiet

En dagstur i konstens tecken där vi besöker både Lars Lerins Sandgrund i Karlstad och Oscar Magnussons konsthall Sliperiet i Borgvik.

Vi lämnar Göteborg och reser via Trollhättan till Brålanda där vi tar en paus med möjlighet att köpa fika. Vår färd fortsätter genom Dalsland till värmländska Borgvik väster om Grums. Här finns konsthallen Sliperiet som ägs och drivs av Sven-Erik Magnussons son Oscar. Oscar vårdar Sven-Ingvars musikskatt och har uppträtt i en rad tv-program och allsånger. Sliperiet har även varit inspelningsplats för Antikrundan. Vi får en guidad visning av konsthallen som avslutas med en gemensam lunch.

Vi fortsätter sedan till Karlstad och Lars Lerins omåttligt populära konsthall Sandgrund. Det tidigare danspalatset vid Klarälven innehåller både permanenta och tillfälliga utställningar fyllda av Lars fantastiska akvareller. Han anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och är ständigt tv-aktuell, bland annat i Lerins lärlingar. Här väntar en guidad visning på museet och får uppleva konst i världsklass. Under sen eftermiddag vänder vi hemåt och når Göteborg under kvällen.

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara