Skip to main content

Kiviks Äppelmarknad

Varför inte följa med oss till Österlen i samband med Kiviks Äppelmarknad? Vi njuter av den vackra skånska bygden, besöker ett slott och hinner även med en tur till Simrishamn på vår veckoslutsresa i september. Ett härligt sätt att förlänga sommaren..

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hässleholm  

Resan går söderut och vi stannar till för ett matuppehåll utmed vägen. Väl på plats i Skåne gör vi ett besök på Hovdala slott, beläget strax utanför Hässleholm. Vi får här en guidad visning av slottet som spelade en stor roll under kriget mellan Sverige och Danmark på 1600-talet. Parken och trädgården med sin speciella karaktär lockar säkert till en lite promenad innan vi tar in på vårt hotell inne i Hässleholm, där middag väntar.

Dag 2: Utflykt Kivik och Simrishamn

När frukosten är avklarad tar vi med bussens hjälp oss in mot Kivik, och gör ett besök på Äpplets Hus och Musteri. Här får vi en rundvandring och lära oss mer om hur man gör must och cider. Därefter är det dags för Äppelmarknaden som varje år lockar många besökare. Här träffar vi utställare, cider-och äppelvintillverkare och upptäcker äppelprodukter i massor. Njut och provsmaka, och köp kanske med lite delikatesser hem? När vi är nöjda fortsätter vi ner mot Simrishamn, som av många anses vara en av Sveriges vackraste kommuner. Vi får en stund på egen hand i den mysiga stadskärnan, kanske lite shopping och en fika i hamnen kan locka. När vi återkommer till vårt hotell väntar även denna kväll middag på vårt hotell.

Dag 3: Hässleholm – Hemorten

Dags för hemresa, vi kör norrut och strax efter att vi passerat gränsen till Småland når vi Älmhult. Här gör vi ett besök på IKEAs museum och får veta mer om hur allt startade. Vi får följa berättelsen om hur detta möbelimperium växt med Ingvar Kamprad vid rodret, och förutom den permanenta utställningen i tre delar finns här en tillfällig utställning som byts ut två gånger per år. Efter lite uppehåll för en bit mat återstår nu bara sista sträckan till våra respektive hemorter.

Karta

Hotell

Best Western Statt, Hässleholm
Best Western Statt, Hässleholm
Fyrstjärniga Statt Hässleholm är ett fint hotell med egen bastu och gym. Läs mer om hotellet här...
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara