Skip to main content

Kielkanalen med Hamburg

Kiel kanalen är en ca. 100 km lång kanal genom Schleswig-Holstein. Kanalen förbinder Östersjön och Kielfjorden. Under denna resa gör vi en båttur genom kanalen och besöker dessutom den vackra storstaden Hamburg.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Bad Bramstedt

Vår buss samlar upp alla innan vi beger oss söderut och via Danmark tar vi oss till hamnen i Rödby. Där tar vi färjan till Puttgarden och sedan återstår bara den korta biten till vårt hotell i Bad Bramstedt. Middagen väntar.

Dag 2: Utflykt Kielkanalen

Nu väntar en heldagsfärd på den speciella Kielkanalen. Den byggdes för att binda ihop Östersjön med Nordsjön, mycket för att kunna flytta den stora kejserliga flottan på ett snabbare sätt. Kanalen byggdes under åren 1887-1895. Den är nästan 100 km lång med flera slussar, men är bara 11 meter djup. Ombord intar vi både en brunch och kaffe med kakbuffé. När vi är åter på vårt hotell väntar middag.

Dag 3: Utflykt Hamburg

Efter en god frukost väntar storstaden Hamburg, Tysklands näst största stad. Vi tar hjälp av en lokalguide som under två timmar visar oss runt. Hamburg är en stor och viktig hamnstad, så det marina inslaget märks både på byggnader och en del gamla restauranger. Här ligger ju även den för många kända gatan – Reeperbahn, i stadsdelen St Pauli. Efter avslutad guidning får vi lite egen tid i denna vackra och trevliga stad. God shopping, fina besöksmål och massor av trevliga restauranger och barer finns i staden. Middag väntar återigen på vårt hotell.

Dag 4: Bad Bramstedt – Hemorten

När vi avslutat vår frukost så beger vi oss av hemåt. Vi tar samma väg som på utresan och beräknas vara hemma igen framåt kvällningen.

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara