Skip to main content

Julmarknad i Stade och Hamburg

Följ med oss och ta en långhelg i advent, här bor vi Buchholz beläget mellan den mysiga mindre hansestaden Stade och den stora grannstaden Hamburg.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Buchholz

Efter uppsamling tar vi oss söderut och via Danmark så når vi norra Tyskland, efter ett par timmar i buss når vi Buchholz. Vi checkar in på vårt hotell och äter en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 2-3 Stade och Hamburg

Så har vi två dagar framför oss som går i julens tecken. En av dagarna tar vi bussen in till Tysklands näs största stad – Hamburg. Här njuter vi av flera julmarknader. Kanske blir det ett besök i hippa St. Pauli känt för sin alternativa livsstil och många nattklubbar, eller så passar ni på att ta en paus från shoppingen och njuter av den mysiga julmarknaden runt stadshuset – mer om Hamburgs julmarknader hittar ni här.

Den andra dagen tar vi oss en kort bit norrut till hansestaden Stade. Staden har under flera omgångar tillhört Sverige och staden museum bär det svenskklingade namnet Schwedenspeicher-Museum. På fler platser runt om i Stade hittar man spår av den Svenska tiden. Vi njuter av en mysig dag runt gamla stadens med en lite mindre julmarknad – mer om Stades julmarknad hittar ni här.
Tillbaka på hotellet äter vi gemensamma middagr.

Dag 4

Efter frukost sitter vi på nytt upp i vår buss och styr norröver, vid tid stannar vi för lite gränshandel innan vi tar färjan över mot Danmark. Framåt kvällen når vi åter våra hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2020-12-03Achat Plaza, Hamburg/Buchholz Mer än 83 895:-BokaMer information

Hotell

Achat Plaza, Hamburg/Buchholz
Achat Plaza, Hamburg/Buchholz
ACHAT Plaza, ligger i den lilla orten Buchholz in der Nordheide. Läs mer om hotellet här
Resekalender
22/10Cinderella - torsdagfrån 495:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Box 300
Björkelundsgatan 21
532 24 Skara