Skip to main content

Julmarknad i Flensburg

Här beger vi oss till Flensburg som ligger strax söder om Danska gränsen. Flensburgs julmarknad är en gammal julmarknad som sträcker sig hela långa gågatan.

Julmusiken spelas och doften ifrån alla stånden med brända mandlar, korvar, goda drycker och mat gör att man dras med i denna härliga Julmarknad. Passa på att smaka den goda ölen som tillverkas på stadens ölbryggerier i hamnen.
Det finns gott om caféer och restauranger i staden. Så följ med på en härlig upplevelse.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Flensburg

Vi beger oss ner mot Danmark och tar färjan över till Helsingör. Sedan vidare mot Stora Bältbron och vi passerar Odense och Kolding på vår väg ner mot Danska gränsen. Inte långt efter gränsen så ligger Flensburg och vi anländer lagom till middag på egen hand efter att vi checkat in på vårt hotell.

Dag 2: Flensburg

Nu har vi en hel dag framför oss på i Flensburg och dess trevliga Julmarknad. Flanera omkring bland de fina kyrkorna och andra historiska byggnader. Mycket sjöfartshistoria finns i staden. Eftersom staden är en viktig handelsstad mellan Tyskland och Danmark och Sverige så finns det gott om bra shopping och ”bordershops” med mycket smått och gott. Vi äter middag på egen hand. Läs mer om Flensburgs julmarknad här.

Dag 3: Flensburg – Hemorten

Då är det dags för hemfärd och innan vi tar farväl av Tyskland stannar vi till vid Bordershop för att handla lite godsaker och drycker med oss hem. Vidare genom Danmark och samma resväg på hemresan. Vi anländer hemorten under den sena kvällen.

Karta

Hotell

Ramada by Wyndham, Flensburg
Ramada by Wyndham, Flensburg
Ramada by Wyndham ligger central beläget i Flensburg. Läs mer om Ramada by Wyndham här...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Box 300
Björkelundsgatan 21
532 24 Skara