Skip to main content

Julhyttsill i Glasriket med Robert Wells och Utvandrarna

Julhyttsill med Robert Wells, kan det bli bättre?

Följ med på en härlig julresa till Kosta, här äter vi en fantastisk och mättande Julhyttsill, uppträdande av Robert Wells, med många goda maträtter som de gamla Glasblåsarna åt efter arbetet slut. Vi besöker Kostas Julmarknad och vi tar oss en tur runt i Glasriket. Vi får även höra mer om Mobergs och Utvandrarnas liv och historia.

Läs mer om Hyttsill här:

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Kosta

När vi klarat av uppsamling beger vi oss söderut mot Kosta. Stopp för fika utmed vägen. När vi anlänt Kosta får vi egen tid att besöka Kostas härliga Julmarknad, lunch på egen hand. Här finns ju även Kostas Outlet och de fina glasbutikerna, När vi är nöjda åker vi den korta biten till vårt boende, trevliga Kosta Lodge. Här bor vi i fina stugor utmed den lilla sjön utanför. Sedan väntar en god middag på Lodgen.

Dag 2: Kosta – Kalmar

Denna dag tar vi hjälp av en lokalguide som visar oss runt i Glasriket. Här får vi höra mer om Glasbruken och glasblåsarnas arbete och liv. Guiden tar oss även med på en resa i Mobergs och Utvandrarnas fotspår. Lunch på egen hand under dagen. Vi tar oss sedan tillbaka till vårt boende för en stunds avkoppling innan vi beger oss mot Kostas centrum och skall inta den härliga Julhyttsillen. Det var så de gamla glasblåsarna avslutade sin vecka, med att äta god och mättande mat, lagad i eftervärmen av ugnarna för glasblåsning. Här väntar även trevligt uppträdande (ej klart vilken artist ännu).

Lär mer om Julhyttsillen här: http://kostahyttsill.se/

Dag 3: Kosta – Hemorten

Vi tar en lugnare start och tar en sista titt in till Kostas Outlet, passa på att fika eller en lunch. Sedan beger vi oss hemåt och anländer hemorten framåt tidig kväll.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2022-12-09Kosta LodgeMer än 83 495:-BokaMer information

Hotell

Kosta Lodge
Kosta Lodge
Kosta Lodge 2-bädds semesterhus Mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk ligger Kosta Lodge Kosta Lodge erbjuder rymliga och ljusa 2-bädds semesterhus på 35 kvm,...
Resekalender
5/10Ullaredfrån 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara