Skip to main content

Jul i Hälsingland

Vore det inte skönt att slippa alla julbestyr och all julstress? Följ med oss på vår julresa till Hälsingland, med boende på trevligt hotell i Bollnäs. Vi kopplar av och äter god mat, men får också möjlighet att tillsammans med en lokal guide göra en utflykt till en äkta Hälsingegård.

Dagsprogram

Dag 1 (23/12): Hemorten – Bollnäs

Efter uppsamling så beger vi oss norrut mot Hälsingland. Vi gör stopp för fika/lunch utmed vägen på lämpligt ställe. När vi incheckning på vårt hotell i Bollnäs möter vår guide upp oss och berättar lite om Hälsingland och Hälsingegårdar, hon visar också lite bilder och ackompanjeras av ett par spelemän. Därefter äter vi gemensam middag på vårt hotell.

Dag 2 (24/12): Bollnäs

Efter frukost föreslår vi en promenad i omgivningarna, eller längs med sjön Varpen. Mellan kl 12.00-14.00 står sedan julbordet uppdukat, och mätta sätter vi oss därefter ner för att se på Kalle Anka och hans vänner. Vem vet, senare kanske tomten dyker upp innan kvällen avslutas med en god gemensam middag.

Dag 3 (25/12): Utflykt

Finns intresse tar vi oss på Julotta i Bollnäs innan frukosten serveras. Därefter möter vår guide upp för att ta oss med på en förmiddagstur i bygden. Vi besöker en äkta Hälsingegård, Ol-Anders Gård, och får också en guidning visning av Emigrantmuseet. Åter på vårt hotell serveras lunch, och eftermiddagen spenderar vi på egen hand. Hotellet har både bastu, gym och relax, så varför inte en stunds avkoppling innan vår sista gemensamma middag serveras.

Dag 4 (26/12): Bollnäs – Hemorten

Dagen startar som vanligt med en god frukost, därefter är det dags att resa hemåt, efter ett par sköna dagar och trevligt julfirande.

Karta

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara