Skip to main content

Jokkmokks Marknad från Gotland

Följ med oss på en vinterresa upp i norr. Vi besöker Jokkmokks Marknad med alla renar, utställare, mat och dryck.
Många aktiviteter pågår under dessa dagar och har vi tur kan vi få se ett äkta renrace eller hundspann. Mycket fin samisk hemslöjd finns att titta på eller självklart att köpa.

Vi hinner även med ett besök på det fantastiska Ishotellet.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Sundsvall

Vi samlas och tar färjan från Visby till Nynäshamn under morgonen. Därefter styr vi norrut och siktar in oss på Sundsvall, där vi checkar in på vårt hotell och intar en gemensam middag.

Dag 2 Sundsvall – Luleå

Efter en stärkande frukost fortsätter vi norröver via kustvägen. Vi passerar bland annat Norrlands största stad Umeå, innan vi når Luleå där vi övernattar serveras gemensam middag.

Dag 3 Luleå – Jokkmokk – Kiruna

Vi fortsätter på lappländska vägarna mot Jokkmokk och den välkända vintermarknaden.  Här finns allt från traditionella knallar till samiska hantverk och renar. Marknaden har anor från 1600-talet och här hålls massor av spännande aktiviteter. Under eftermiddagen fortsätter vi vår resa till vårt hotell för natten och här äter vi vår middag.

Dag 4 Kiruna – Jukkasjärvi - Luleå

Efter frukost på hotellet beger vi oss mot Jukkasjärvi och det välkända Icehotel, som har blivit en av norra Europas mest välkända turistattraktioner. Hotellet som av förklarliga skäl inte står sig från ”år till år” byggs på nytt årligen och har öppet mellan december och april. Totalt krävs det 30 000 ton snö för att få färdigt hotellet som designas unikt varje år av olika konstnärer. Vi startar med en god lunch innan vi gör en rundvandring där vi beskådar detta unika konstverk och hotell. Sedan åker vi vidare mot vårt hotell i Luleå. Här övernattar vi och äter middag.

Dag 5  Luleå– Sundsvall

Vår resa söderöver fortsätter längst den norrländska kusten och vi når Sundsvall där vi kommer att övernatta och inta resans sista gemensamma middag.

Dag 6  Sundsvall – Hemorten

Frukost och lite fri förmiddag innan vi sitter upp i bussen denna sista resdag tar oss ner mot Nynäshamn och vår väntande färja som ska ta oss tillbaks till Gotland.

OBS! Det är även möjligt att boka resan från fastlandet med påstigning i Nynäshamn eller i Stockholm (Tele 2 arena) och då ges ett prisavdrag på 400:- per person.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-02-01Rundresa Jokkmokks Marknad från GotlandMer än 810 995:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Jokkmokks Marknad från Gotland
Rundresa Jokkmokks Marknad från Gotland
Dag 1 och 5: - First hotel, Sundsvall Dag 2: Scandic hotel, Luleå Dag 3: Best Western Arctic Eden hotel, Kiruna Dag 4: Elite Stadshotellet, Luleå...
Resekalender
29/11Ullaredfrån 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara