Skip to main content

Island

Island är för många ett drömresemål, tänk själv att få bada i blå Lagunen eller stå och beundra en rykande varm källa. Väderleken slår om snabbt på ön så lite varma kläder rekommenderas. Spektakulära vattenfall blandat med höga berg, vulkaner och en hel del sagor. Det är Island i ett nötskal. Så följ med oss på en härlig resa.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten - Reykjavik

Vi samlar upp de som bokat transfer till Arlanda och vårt väntande flyg till Island. En lättare förtäring säljs ombord. Flygtiden till Island är ca 3 timmar och vi landar på Island på eftermiddagen (två timmars tidsskillnad). När vi landat så väntar transfer till hotellet. Efter incheckning så väntar snart transfer in till lokal restaurang för middag.

Dag 2: Rundtur Södra Island

Idag tar vi hjälp av en lokalguide och reser längs sydkusten, den plattaste regionen på ön. Vi besök Vik, en charmig by omgiven av fågelklippor och upplever Eyjafjallajökull, Seljalandsfoss och Skogafoss. Seljalandsfoss är ett berömt vattenfall där man kan gå bakom, men då rekommenderas regnkappa. Vi stannar till vid Reynisfjara svarta strand, en av de mest spektakulära stränderna på Island. Detta och mycket mer hinner vi med under denna dag. Vi avslutar kvällen med gemensam middag innan vi åter är tillbaks på vårt hotell.

Dag 3: Rundtur Gyllene Cirkeln

Även denna dag så tar vi hjälp av lokalguide, nu väntar kända besöksmål som Geysir, Gullfoss och Thingvelir nationalpark. Geysir är en aktiv gejser som sprutar sitt varma vatten med jämna mellanrum. Gullfoss är ett mäktigt vattenfall med en klyfta på över 20 meters bredd. National-parken Thinvelir är en skyddad park, mycket pga. dess historiska och geologiska unika egenskaper. En häftig dag med mycket vatten. Även denna kväll avslutar vi med middag på lokal restaurang innan vi är åter på hotellet.

Dag 4: Rundtur med Blå Lagunen

Idag väntar en kortare rundtur då vi besöker det fantastiska Blå Lagunen, där man badar i varma källor, rikt på mineraler. Det turkosblå vattnet håller en temperatur på mellan 36-39 grader. Ett av Islands mest besökta besöksmål och har strikta regler före och efter badandet. Glöm inte badkläder. Transfer åter till hotellet och därefter fri tid. Inte långt ifrån hotellet finns ett shoppingområde med restauranger. Eller om man vill ta en taxi in till centrala Reykjavik.

Dag 5: Reykjavik – Hemorten

Då är det tyvärr dags att lämna Island för denna gången. Vi får med en frukost påse ifrån hotellet då vi reser tidigt med flyg. Vi checkar in på vårt direktflyg och landar snart i Stockholm igen. För dem som bokat anslutning står vår buss och väntar.

Flyginformation

Flyginformation

28/8
Flygbolag:
 Icelandair

Arlanda - Keflavik/Reykjavik 13.50 - 15.05
 

1/9
Keflavik/Reykjavik - Arlanda  07.35 - 12.40

1 kolli incheckat bagage à max 23 kg per person. Handbagage max 10 kg.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara