Skip to main content

Husum och Sylt

Följ med oss på en sommarresa till den mysiga tyska staden Husum, belägen vid Nordsjöns strand. Denna charmiga hamnstadsidyll där ebb och flod genom århundradena bestämt rytmen!. Här låter vi oss förtjusas av den gamla stadskärnan med sina trånga gränder och vackert dekorerade husgavlar. Ute i Nordsjön hittar vi tyskarnas lilla Mallorca, den omtyckta semesterön Sylt som vi gör en heldagsutflykt till.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Husum

Vi styr bussen söderut och tar oss över på dansk mark. Vi tar oss vidare via Bältbroarna till Jylland och når snart den tyska mysiga staden Husum. Efter inkvartering på vårt centrala hotell väntar en gemensam middag.

Dag 2: Husum

Efter frukost tar vår reseledare oss med på en liten stadspromenad i Husum. Staden blev hamnstad över en natt 1362 då stora delar av kusten hamnade under vatten, men idag är det en trevlig stad med maritim atmosfär och vackra gavelhus. Resten av dagen kan vi på egen hand strosa runt och besöka små butiker eller njuta på någon uteservering. Middag på egen hand.

Dag 3: Utflykt till Sylt

Idag skall vi besöka ön Sylt, som ibland kallas ”Tysklands Mallorca”. Vi färdas med tåget som går från Niebüll över Hindenburgdamm till Westerland som är huvudort på Sylt. Hit åker många tyskar själva under sommarmånaderna för att njuta av sol, bad och den inbjudande sandstranden. Vi stannar till i den gamla fiskebyn Kampen som blivit Sylts centrum för författare och intellektuella, och får också lite tid för egna strövtåg i huvudorten Westerland. Vi är tillbaka i Husum under senare delen av eftermiddagen, middag på egen hand på vårt hotell eller någon mysig restaurang i närheten.

Dag 4: Husum – Hemorten

Vi avslutar vår vistelse med en frukost innan det är dags att resa hemåt. Färden går liksom på utresan via Danmark och södra Sverige till våra respektive hemorter

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara