Skip to main content

Hönö och Öckerö – Göteborgs norra skärgård

Öckeröarna sträcker sig som ett pärlband från Vinga i Söder till Marstrand i norr och brukar oftast kallas Göteborgs norra skärgård. Under en heldag med en kunnig lokalguide får vi bland annat lära oss om livet i skärgården, både historiskt och idag. Vår rundtur inkluderar Öckerö, Hönö, Hälsö och Fotö samt en rad sevärdheter. Under dagen serveras vi även både förmiddagsfika och en gemensam havsinspirerad lunch.

Vi reser sydväst till Göteborg och Hisingen. Under morgonen tar vi färjan från Lilla Varholmen över till Öckerö där vi möter vår lokalguide som tar oss till Öckerö Hembygdsgård där vi serveras förmiddagsfika och får en guidad visning. Under förmiddagen gör vi en rundtur som inleds med ett besök i Öckerö gamla kyrka Mariakyrkan med anor från 1100-talet. Vår rundtur tar oss sedan till Hälsö i norr som har en gammal historia av båtbyggeri och till Fotö i söder som har en typisk skärgårdsbebyggelse började byggas redan på 1600-talet.  

Vår rundtur avslutas med ett besök på Fiskemuseet i Hönö Klåva hamn där vi får en guidad visning. Strax intill ligger den populära Restaurang Tullhuset som har utsikt mot Vinga fyr. Här avnjuter vi en gemensam fisklunch som avslutas med kaffe och kaka. Efter en stunds fritid för strosa runt i den lilla hamnens butiker återvänder vi till vår buss och påbörjar vår hemresa.

Resan kan komma att samköras med vår dagstur Dagspa på Arken Spa.

 

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara