Skip to main content

Helsingborg med Ven

Under denna resa så besöker vi vackra Ven med Tycho Brahes Uranienborg. Vi får även tid att upptäcka Helsingborg, en trevlig hamnstad med härlig sommar puls. Ett besök på Sofieros trädgårdar hinner vi också med. Passa på att ta en tur över till Danmark och mysiga Helsingör. Vi bor centralt i Helsingborg.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Helsingborg

Efter uppsamling så drar vi oss ner mot Helsingborg. Vi gör sedvanliga stopp för fika/lunch utmed vägen. Efter att vi fått våra rum har vi resten av dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 2: Ven

Nu väntar en heldag på Ven, denna vackra och speciella ö. Med båt ifrån Landskorna så är vi snart på Ven. Tillsammans med vår lokalguide och lokalbuss besöker vi Tycho Brahes Uranienborg och hans museum, Vens Hembygdsgård, kyrkan Sankt Ibb. Denna dag ingår både gemensam lunch och kaffe. Åter i Helsingborg så är det fri tid.

Dag 3: Ledig dag

Idag har vi möjlighet att antingen ta en tur över till Helsingör, kanske ta ett smörrebröd på ett mysigt fik. Finns även flera trevliga affärer för lite shopping. Eller varför inte flanera omkring i Helsingborg, en sommarstad med härlig puls. Man kan ta en promenad till Fredriksdals Trädgårdar, här har ju Eva Rydberg sina sommar farser, kanske finns det lediga platser denna kväll (bokas på egen hand).

Dag 4: Helsingborg – Hemorten

Efter frukost så beger vi oss ut till Sofiero med sina vackra trädgårdar. Här får vi lite egen tid att gå runt i slottsträdgården och omgivningarna på egen hand. Passa på att ta en fika innan vi beger oss mot hemorterna. Vi gör ett stopp till innan hemkomst.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2021-07-24Clarion Grand Hotel, HelsingborgMer än 84 195:-BokaMer information

Hotell

Clarion Grand Hotel, Helsingborg
Clarion Grand Hotel, Helsingborg
Clarion Grand Hotel Helsingborg är ett klassiskt hotell med anor från 1920-talet. Hotellet är beläget vid Stortorget med shopping alldeles utanför hotellets dörrar. Läs mer om hotellet här...
Resekalender
22/10Cinderella - torsdagfrån 495:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Box 300
Björkelundsgatan 21
532 24 Skara