Skip to main content

Hangö och Helsingfors

Följ med oss på en spännande resa till Finlands sydligaste stad, idylliska Hangö. Vi besöker Fiskars Bruk, där vi ser oss runt och får möjlighet att shoppa. En halvdag ut till fästningen Sveaborg ingår också i resan. Vi bor fint i centrala Helsingfors.

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Stockholm

Efter uppsamling tar vi oss norrut mot Stockholm. Här väntar Viking Lines fina fartyg på att få välkomna oss ombord. Vi intar våra hytter och därefter samlas vi för gemensam middagsbuffé. Resten av kvällen är fri.

Dag 2: Utflykt Hangö med Fiskars

Nu väntar en trevlig dag tillsammans med vår lokalguide, då vi skall besöka Hangö. En riktig pärla och den sydligaste staden i Finland. Men på vår väg så stannar vi till i Fiskars hantverksby. Vi får mer information om historien om Fiskars av vår lokalguide och egen tid för att titta oss runt och äta en lunch på egen hand. Sedan tar vi den södra kustvägen till Hangö. Vår guide berättar mer om denna trevliga lilla stad och vi får egen tid att se oss om. Sedan tar vi oss åter mot Helsingfors och checkar in på vårt hotell, kvällen är fri i denna trevliga och livliga stad.

 

Dag 3: Utflykt Sveaborg

Efter frukost så tar vår lokalguide oss med ut till Sveaborg, en av världens största sjöfästningar som innefattar flera öar vid inloppet till Helsingfors. Vi tar båten ut och får veta mer om historien om fästningen. Åter i Helsingfors så är det lite fri tid för egna strövtåg innan vi åter checkar in på vår nattfärja som skall ta oss till Stockholm. Vi samlas och äter en middag tillsammans ombord.

Dag 4: Stockholm – Hemorten

En god sjöfrukost när vi sakta glider in i Stockholms skärgård. Vi sitter upp i vår buss igen och tar oss söderut. Vi anländer sedan till våra hemorter.

Karta

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara