Skip to main content

Julmarknad i Hamburg

Hamburg, denna härliga världsstad med en fantastisk julmarknad. Runt rådhusplatsen och även runt omkring i innerstaden så ligger bodarna tätt med sina fina hantverk, goda tyska bakverk och charkuterier.

Här finns flera olika teman på julen, ekologiska, hansastaden och den traditionella julmarknaden. Ett besök i en av de många kyrkorna för att höra lite julmusik är ett tips för den som gillar julmusik. Eller kanske ta sig ner mot hamnen för att äta en god bit mat. Men hela Hamburg är full av restauranger, barer och mysiga caféer.
Så följ med till en traditionell julmarknad i en av Tysklands största städer.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hamburg

Efter uppsamling så beger vi oss ner mot Danmark och färjar över till Tyskland innan vi anländer till vårt hotell i centrala Hamburg.

Dag 2-3: Hamburg

Nu har vi två hela dagar till förfogande att strosa omkring bland bodar med julsaker, runt Altstadt så finns det utställare med egna hantverk, goda korvar och andra goda matvaror. Doften av Glögg eller Glühwein känns när man promenerar genom den härliga julmarknaden. Passa på att smaka på dessa delikatesser och kanske ett och annat inköp lockar. Här finns massor att se, inte bara julmarknaden utan även mycket historia runt Altstadt och ner mot hamnen. Fina byggnader, vackra kyrkor och mängder av matställen där det serveras allt ifrån tyska specialiteter till pizza och kebab. Vi äter middagar på egen hand. Vill ni läsa mer om Hamburgs julmarknader tryck här.

Dag 4: Hamburg – Hemorten

Då var det dags att ta farväl av Hamburg och vi tar oss norr ut, vi gör stopp för lite shopping innan vi tar färjan mot Danmark och vidare mot svenska vägar. Vi anländer till hemorten under kvällen.

Karta

Hotell

Novum Style Hotel Hamburg-Centrum
Novum Style Hotel Hamburg-Centrum
I centrala delarna av Hamburg hittar vi Novum Style Hotel Hamburg-Centrum. Läs mer om hotellet här
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Box 300
Björkelundsgatan 21
532 24 Skara