Skip to main content

Gotland med Skördefestival

Våra resor till Gotland har varit populära och omtyckta i över 35 år, och hit kommer vi gärna tillbaks varje sommar! En nyhet för i år är att vi vill förlänga sommaren och visa er denna underbara ö under sensommaren. När havet fortfarande är varmt och lugnet breder ut sig vill vi upptäcka Gotland tillsammans med Dig! Denna aktuella helg pågår dessutom Skördefestivalen i Roma, som vi självklart besöker

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Visby

Efter uppsamling styr vi bussen mot Nynäshamn, där vår väntande färja skall ta oss till Visby. Ombord finns möjlighet till kvällsfika eller middag och väl på plats i Visby checkar vi in på vårt fina och centralt belägna boende, Strand hotell, där vi skall bo kommande tre nätter.

Dag 2: Utflykt Visby med omnejd

Vi serveras en god frukost innan det är dags att möta upp vår guide för en stadspromenad i Visby. Vi besöker kända platser som Almedalen och Botaniska trädgården. Vi strosar vidare i de mysiga gränderna och passerar Visby Domkyrka och flera välkända ruiner, och för att ta del av stadens spännande historier. Under eftermiddagen gör vi en busstur i omgivningarna runt Visby, och reser en bit norrut längs med havet. Vi passerar ett vackert fiskeläge och gör ett besök vid Krusmyntagården, en vackert belägen ört -och kryddträdgård med egen butik. Dagens avslutas med gemensam middag på vårt hotell.

Dag 3: Utflykt Skördefestivalen och Gotlands Bryggeri

Efter frukost beger vi oss idag till Roma för att vara med och fira den gotländska skördetiden med en stor festival. Kärnan under festivalen är det gotländska; dess dofter, smaker och traditioner. Gotland är vida känt för sitt välsmakande och stora skafferi och festivalen lyfter hela kedjan från jord till bord. Vi har möjlighet att upptäcka och lära känna Gotlands mathantverkare och livsmedelsföretag och kan provsmaka deras delikatesser.  När vi är nöjda med besöket far vi oss åter mot Visby och under eftermiddagen kommer även besöka ett lokalt bryggeri, där vi får en rundvandring och även provsmaka ett par av bryggeriets ölsorter. Ett stenkast från bryggeriet ligger vårt hotell så även denna kväll äter vi här en gemensam middag.

Dag 4: Visby – Hemorten                                    

Dags för hemresa men vi kan ta en lugn morgon och kanske en kortare promenad innan det är dags för avgång kl 11.30 mot Nynäshamn, dit vi beräknas anlända kl 14.45. Bussen tar oss sista biten hem, förhoppningsvis med lite gotländska delikatesser i bagaget.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara