Skip to main content

Franska Vinvägar

ABC- Alsace, Bourgogne, Champagne! Ja på denna resa besöker vi dessa tre välkända vindistrikt. Vi åker utmed ”Route du vin” i Alsace genom små byar med blomstersmyckade korsvirkeshus. Vi besöker Bourgogne med sitt rika kulturarv och avslutar resan i Reims där vi får smaka på den goda champagnen.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Ahrensburg

Vi startar vår resa och kör söderut via Danmark och in i Tyskland, där vi når Lübeck och vårt första övernattningshotell. Här väntar gemensam middag.

Dag 2: Ahrensburg – Griesheim

Efter frukost fortsätter vi vår resa genom Tyskland och passerar flera stora städer utmed autobahn. Vi når på kvällen vårt hotell i Griesheim där vi äter gemensam middag.

Dag 3: Griesheim – Colmar

Vi fortsätter mot staden Colmar i Alsace. Men på vägen dit gör vi en avstickare längs den kända vinvägen Route de Vin med sina mysiga byar. Vi gör två vinprovningar av traktens vin och passar på att göra inköp och äta lunch innan vi kommer till Colmar och vårt hotell. Colmar kallas för Frankrikes trädgård och vi kan se korsvirkeshus med blomstersmyckade balkonger, mysiga vinstugor och smala gränder. Det är också en viktig kultur och handelsstad där det även tillverkas många ölsorter t.ex Kronenbourg. På kvällen äter vi vår gemensamma middag på en restaurang i Colmar.

Dag 4: Colmar - Beaune

En god frukost på vårt hotell innan vi får tid på egen hand i Colmar. Förslagsvis görs ett besök på en av vinstugorna eller på det intressanta museet Unterlinden som är inrymt i ett tidigare dominikanerkloster. Efter lunchtid samlas vi åter i bussen för färd till Beaune som är huvudort för vinodlingen i Bourgogne. Distriktet sträcker sig ca 60 km mellan städerna Dijon och Chagny. Området norr om Beaune kallas för Côte de Nuits och området söder om Beaune kallas för Côte de Beaune. Beaune är en trevlig gammal stad med ringmur, gamla hus och en pittoresk miljö. Här checkar vi in på vårt hotell och äter en gemensam middag.

Dag 5: Utflykt Beaune

Vi startar med en stärkande frukost innan vi går i väg på vår vinprovning. Vi har idag två vinprovningar i centrala Beaune där vi inte bara kan smaka utan även köpa med traktens viner hem. Få distrikt har en sådan rikedom på viner med olika karaktärer som just Bourgogne. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg där vi kan passa på att besöka stadens vinmuseum och även besöka det gamla hospitalet Hotel de Dieu med sitt vackra mångfärgade tak. På kvällen äter vi en middag på en centralt belägen restaurang.

Dag 6: Oxford - Dover

Vi reser vidare mot Reims i regionen Champagne. Hit har kungar kommit sedan 1000-talet för att krönas. Vi får lite tid på egen hand för lunch i den trevliga staden innan det är dags för en champagneprovning. Vi checkar sedan in på vårt hotell i Reims och äter gemensam middag.

Dag 7: Reims – Bremen

Dags att styra bussen norrut och vi tar sikte på vårt hotell i Bremen, där vi övernattar och äter resans sista gemensamma middag.

Dag 8: Bremen – Hemorten

Nu återstår en bit genom norra Tyskland och Danmark innan vi är tillbaks på svensk mark, och frampå kvällen når vi åter våra respektive hemorter.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara