Skip to main content

Finlands Sjöar med Saima Kanal

Följ med oss på en resa till Finska Saima kanal, som är den längsta kanalen i Finland och går över Rysk mark. Vi stannar också till i Finlands näst äldsta stad, Borgå. Staden med sina röda trähus är med på UNESCO´S lista. Vi tittar till både Helsingfors, Åbo och Kuopio på vår resa genom södra Finland.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Stockholm

Vi intar våra platser i bussen och tar oss mot Stockholm, här väntar vår nattfärja till Helsingfors med sköna hytter och god mat. Kanske det bjuds upp till dans ombord, eller varför inte shoppa i butikerna?

Dag 2: Helsingfors – Lappeenranta

Efter en god sjöfrukost så tar vi en snabb titt på huvudstaden Helsingfors innan vi anländer till Borgå. Borgå som är en medeltida stad, mest känt för sina röda trähus och sina vallgravar. Både dansken och ryssen har varit här och förstört staden under vissa av de krig som förekom här. Vi tar oss sedan mot Lappeenranta eller Villmanstrand som den heter på svenska. Här övernattar vi denna natt. Men kvällen fortsätter då vi tar en kvällskryssning på Saima Kanal och äter middag under resan.

Dag 3: Lappeenranta – Kuopio

Denna dag tar vi oss till Nyslott (Savonlinna) känd för sin Operafestival, här får vi lite egen tid för en promenad och lunch. Vi stannar till och tar en titt på vackra Olofsborgs slott, entré tillkommer om någon vill besöka slottet. Vi fortsätter sedan mot Kuopio där vi övernattar och äter middag.

Dag 4: Kuopio – Laukaa

Under förmiddagen så gör vi en trevlig båttur på Kallavesi sjön, cirka 1,5 timma. Därefter lite fri tid för lunch på egen hand innan vi tar oss till det höga utkikstornet, 75 meter högt med fantastisk utsikt över sjöområdet. Sedan tar vi oss mot Laukaa där vi skall övernatta och äta en gemensam middag.

Dag 5: Laukaa - Åbo

'Vi startar dagen med ett besök på Iittala glasbruk. Här får vi en guidad rundvisning och får säkert möjlighet att köpa med något fint hem. Vidare mot Åbo och deras vackra slott. Åbo heter Turku på finska, många av städerna i Finland har ju både ett svenskt och ett finskt namn. Vi äter en god middag på lokal restaurang innan vi checkar in på vår nattfärja till Stockholm.

Dag 6: Stockholm – Hemorten

En god sjöfrukost när vi glider in genom vackra Stockholms skärgård. När vi satt oss tillrätta i vår buss igen så återstår bara hemresan.

Karta

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara