Skip to main content

Färöarna

En fantastisk resa till ett nytt resmål, Färöarna. Den danska ön mitt i Nordatlanten norr om brittiska öarna, dess största stad heter Torshavn. Färöarna är ej med i EU trots att Danmark är med. Följ med oss på en resa till dessa öar med varierande väder, men Golfströmmen gör så att vädret ändå är milt.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Fredrikshamn

Denna första dag så startar vi lite senare. Vi tar oss med Stena Lines färja från Göteborg till Fredrikshamn där vi övernattar och äter middag tillsammans.

Dag 2: Ombord Smyril Line

Efter frukost beger vi oss mot hamnstaden Hirtshals, där vi skall gå ombord på vår nattfärja som skall ta oss till Färöarna. Efter att vi fått våra hytter så är det fri tid att bekanta sig med vår båt och lunch på egen hand. Framåt kvällen samlas vi för gemensam middag.

Dag 3: Ombord Smyril Line – Torshavn

En god sjöfrukost väntar och vi har sedan mer tid ombord för lunch på egen hand innan vi anländer Torshavn. Vi tar oss direkt till vårt hotell där vi skall bo i fyra nätter. Middag väntar på vårt hotell.

Utflykternas inbördes ordning och innehåll de kommande dagarna kan komma att ändras på grund av omständigheter utanför vår kontroll.

Dag 4: Utflykt

Tillsammans med vår lokalguide så tar vi en promenad i den gamla delen av Torshavn, Tinganes. Gemensam lunch innan vi beger oss mot Kirkjubour, en viktig historisk plats i Färöarnas historia. Under medeltiden var Kirkjubour biskopssäte och landets andliga centrum. Vi avslutar turen vid National muséet. Middag på vårt hotell väntar.

Dag 5: Utflykt

Idag tar vår lokalguide oss med på en otrolig båttur till Vestmanna klippor och grottor. Här ser vi ett myller av fåglar och branta klippväggar. Vi besöker också Vagar som är den mest västliga av de stora öarna. En härlig dag med fantastiska vyer och fågelliv. Vi äter gemensam lunch under dagen.

Dag 6: Utflykt

Denna dag blir i sagans och historians tecken, vi reser till den gamla och lilla byn Dalur, som omnämndes i skrift redan år 1404. Här får vi vara med och uppleva hur man bodde och levde för omkring 100 år sedan. Man tillbringade kvällarna med arbeten som att sy, sticka och berätta sagor för varandra. Dansen var också viktig och vi får se den typiska kedjedansen, vi får gärna vara med och dansa. Även denna dag slås vi av de vackra och mäktiga vyer vi passerar. Middag väntar på vårt hotell framåt kvällen.

Dag 7: Utflykt – Hemfärd

Vår lokalguide tar oss med till ön Eystruroy med ett dramatiskt och vackert landskap. Vi besöker en av alla de färgglada byarna, byn Gjogv, den mest nordliga byn på denna ö. Ett vackert landskap med höga berg. Vi äter lunch i ett privat hem med en fin trädgård. Sedan besöker vi väderkvarnarna vid Eystnes. Ett besök på den kända butiken Navia är ju ett måste, här kan vi inhandla trevliga stickade hantverk. Middag innan vi checkar in på vår nattfärja som tar oss tillbaks till Hirtshals..

Dag 8: Ombord Smyril Line

Hela denna dag ombord på vår färja och lunch på egen hand, middag äter vi gemensamt ombord.

Dag 9: Fredrikshamn – Hemorten

Vi intar en god sjöfrukost innan vi anländer till Hirtshals igen. Vi tar oss sedan mot Fredrikshamn och tar färjan åter till Göteborg. Passa på och ät en god lunch ombord. Sedan återstår bara hemresan till våra respektive hemorter.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara