Skip to main content

Färöarna

En fantastisk resa till ett nytt resmål, Färöarna. De danska öarna ligger mitt i Nordatlanten norr om brittiska öarna och dess största stad heter Torshavn. Färöarna är ej med i EU trots att Danmark är med. Följ med oss på en resa till dessa öar med varierande väder, men Golfströmmen gör så att vädret ändå är milt.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Fredrikshamn

Denna första dag så startar vi lite senare. Vi tar oss med Stena Lines färja från Göteborg till Fredrikshamn där vi övernattar, middagen äter vi  tillsammans ombord.

Dag 2: Ombord Smyril Line

Efter frukost beger vi oss mot hamnstaden Hirtshals, där vi skall gå ombord på vår nattfärja som skall ta oss till Färöarna. Färjan avgår under förmiddagen och efter att vi fått våra hytter så är det fri tid att bekanta sig med vår båt och äta lunch på egen hand. Framåt kvällen samlas vi för gemensam middag.

Dag 3: Ombord Smyril Line – Torshavn

En god sjöfrukost väntar och vi har sedan mer tid ombord för lunch på egen hand innan vi anländer Torshavn. Vi tar oss direkt till vårt hotell där vi skall bo i fyra nätter. Middag väntar på vårt hotell.

Utflykternas inbördes ordning och innehåll de kommande dagarna kan komma att ändras på grund av omständigheter utanför vår kontroll.

Dag 4: Utflykt Torshavn

Tillsammans med vår lokalguide så tar vi en promenad i den gamla delen av Torshavn, Tinganes. Vi ser bland annat ett solur från vikingatiden och får höra historien om hur Färöarna befolkades under 800-talet. Under eftermiddagen får vi tid till att bekanta oss men Torshavn innan vår buss tar oss tillbaka till vårt hotell. Vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 5: Utflykt Kirkjubour och Nationalmuseet

Idag gör vi en halvdagsutflykt till Kirkjubour, en viktig historisk plats i Färöarnas historia som ligger cirka en mil söder om Torshavn. Under medeltiden var Kirkjubour biskopssäte och landets andliga centrum. Här besöker vi bland annat Olavskyrkan och Rökstugan. Vi återvänder sedan till Torshavn och äter en gemensam lunch i Nordens Hus. Under eftermiddagen besöker vi Färöarnas Historiska museum. Här finns utställningar om bland annat öarnas historia, arkeologi, natur och folktraditioner.

Dag 6: Utflykt

Denna dag blir i sagans och historians tecken. Vi reser med färjan över till Sandoy där vi gör ett besök på det lokala stenbrottet. Vi äter en gemensam lunch och under eftermiddagen besöker vi byarna Husavik, Dalur och Sandur. I Sandur får vi vara med och uppleva hur man bodde och levde för omkring 100 år sedan. Man tillbringade kvällarna med arbeten som att sy, sticka och berätta sagor för varandra. Dansen var också viktig och vi får se den typiska kedjedansen. Under kvällen äter vi gemensam middag och efteråt får vi gärna vara med och dansa.

Dag 7: Utflykt med båttur vid Vestmannaöarna – Hemfärd

Vår lokalguide tar oss till Vestmannabygden där vi gör en sagolik båttur ut till de berömda fågelklipporna och om vädret tillåter seglar vi in i några av grottorna. Här finns ett livligt fågelliv och här ses ofta de färgglada lunnefåglarna. Vi äter en gemensam lunch och under eftermiddagen besöker vi bland annat ett vattenfall.  Under kvällen äter vi en gemensam middag innan vi checkar in på vår nattfärja som tar oss tillbaks till Hirtshals.

Dag 8: Ombord Smyril Line

Hela denna dag ombord på vår färja och lunch på egen hand, middag äter vi gemensamt ombord.

Dag 9: Hirtshals via Skagen – Hemorten

Vi intar en god sjöfrukost innan vi anländer till Hirtshals igen under förmiddagen. Vi reser sedan till Skagen på Jyllands nordspets för tid till lunch på egen hand. Under eftermiddagen reser vi mot Fredrikshamn och tar färjan åter till Göteborg. Passa på och ät en god middag ombord. Sedan återstår bara hemresan till våra respektive hemorter.

Karta

Resekalender
29/11Ullaredfrån 250:-
29/11Viking Cinderella - veckoavgångfrån 595:-
1/12Burg med julmarknad i Lübeckfrån 2 995:-
1/12Julmarknad i Rostockfrån 2 995:-
2/12Malmö med Musikalfrån 1 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara