Skip to main content

Dolomiterna för livsnjutare

Följ med på en resa till Dolomiterna i norra Italien. Sydtyrolen är ett sommarparadis och vårt fina och lyxiga hotell med tillhörande Spa kan beskrivas som en drömplats för livsnjutare. Under vår vecka i Pustertal hänförs vi av den vackra naturen och gör en rad utflykter. Vi får även tid till att sola, bada och njuta av den goda maten. Våra korta dagsetapper under ner och hemresan gör även att vi hinner uppleva flera fina tyska städer under resdagarna.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Rostock

Efter uppsamling tar vi oss söderut och via Danmark når vi Rostock. Vi checkar in på vårt hotell och på kvällen avnjuter vi vår middag på en lokal restaurang.

Dag 2: Rostock – Bayreuth

Vi fortsätter vår resa och passerar Berlin och Leipzig. Under sen eftermiddag/tidig kväll når vi Bayreuth i norra Bayern där vi tar in på vårt övernattningshotell och äter en gemensam middag. Bayreuth är starkt förknippat med kompositören Richard Wagner som verkade i staden.

Dag 3: Bayreuth – Kiens

Vi reser vidare genom Bayern och passerar München. Under eftermiddagen passerar vi Innsbruck och den italienska gränsen vid Brennerpasset. I höjd med Brixen svänger vi in i Pustertal och når vårt hotell i byn Kiens. Vi har nu en hel vecka framför oss på vårt fantastiska Hotel Pustertalerhof som drivs av familjen Gatterer. Genom flera tillbyggnader har hotellet skapat en gudomlig Spa-anläggning med både inomhus- och utomhuspool, bastu och relaxavdelning som alla ingår i vårt boende. Samtliga kvällar serveras utsökta middagar som influerats både av det italienska och det österrikiska köket. Under vår vistelse får vi även ett turistkort som ger oss gratis transport med lokaltrafiken inom regionen.

Dag 4: Kiens

Under vår första dag i Pustertal bekantar vi oss med vår by och vårt hotell genom en kort promenad. Fram till Första världskriget var Sydtyrolen en del av Österrike och det är fortfarande en mycket viktig del av livet här. Byarna i Pustertal, som på italienska heter Val Pusteria har fortfarande två namn, ett ursprungligt österrikiskt namn och ett nyare italienskt. Invånarna talar i första hand tyska och är stolta över sina lokala traditioner. Under dagen kan vi även njuta av sol och bad i hotellets pooler och faciliteter.

Dag 5: Panoramatur Val Gardena

Efter en god frukost tar vi plats på vår buss för en panoramatur genom granndalgången Val Gardena. Vi reser söderut genom Alta Badia till Corvara och sedan upp över Passo Gardena. Här är utsikten över Dolomiternas söndervittrade toppar och grönskande ängar magnifik. Vi fortsätter ner i Val Gardena och stannar i en av de små byarna för en möjlighet till att äta något. Vi är tillbaka på vårt hotell under eftermiddagen.

Dag 6: Brixen med tåg

Efter frukost beger vi oss till byns järnvägsstation och tar lokaltåget till Brixen som är regionens äldsta stad och kulturella centrum. Här tillbringar vi förmiddagen och de som önskar kan besöka domkyrkan Brixner Dom som tidigare var ett biskopssäte. Efter tid för lunch och shopping återvänder vi med tåg under eftermiddagen.

Dag 7: Utflykt Cortina d´Ampezzo och Pragser Wildsee

Efter frukost reser vi österut genom Pustertal in i regionen Veneto. Vi siktar de tre topparna, Drei Zinnen och gör ett stopp vid den lilla sjön Lago di Misurina innan vi fortsätter till Cortina d’Ampezzo. Den lilla orten som arrangerade vinterolympiaden 1956 har sedan dess blivit en jetsetort för celebriteter från hela världen. Under eftermiddagen återvänder vi mot Pustertal och på vägen hem till vårt hotell besöker vi Pragser Wildsee. Den turkosgröna sjön som omgärdas av branta dolomittoppar är en mytomspunnen plats. Vid norra ändan av sjön finns ett anrikt hotell med servering och strax intill finns en båtbrygga som är ett populärt motiv till pussel och tavlor.  

Dag 8: Utflykt Bolzano med tåg

Efter frukost tar vi tåget till Sydtyrolens huvudstadstad Bolzano. Den välmående staden som omgärdas av grönskande alptoppar är rikt på sevärdheter. Här besöker vi det arkeologiska museet och ismannen Ötzi. Den ca 5300 år gamla kroppen som hittades på gränsen mellan Österrike och Italien är mycket fascinerande. I Bolzano finns en stor torgmarknad och en rad butiker och restauranger. Här finns även en kabinlift som tar gäster upp till den lilla byn Oberbozen som ligger på en platå norr om Bolzano. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 9: Kiens

Efter frukost har vi dagen fri för vila och rekreation i Kiens. Passa på att njut en sista gång av poolerna och relaxavdelningen. Vår reseledare kan även erbjuda en frivillig promenad/vandring i området runt Kiens.

Dag 10: Kiens – Bamberg

Vi lämnar Pustertal och reser hemåt genom Österrike till bayerska Bamberg där vi övernattar. Staden är känd som en av Tysklands främsta ölstäder och har en vacker stadskärna vid floden Regnitz. Vi checkar in på vårt centrala hotell och äter kvällens middag på en lokal restaurang.

Dag 11: Bamberg – Güstrow

Vi reser norrut och passerar Berlin under eftermiddagen. Vi når sedan Güstrow söder om Rostock där vi övernattar och äter en gemensam middag.

Dag 12: Güstrow – Hemorten

Vi reser till Rostock och tar färjan över till Danmark. Efter vidare färd genom Danmark och södra Sverige når vi våra hemorter under kvällen.

Karta

Resekalender
29/11Ullaredfrån 250:-
29/11Viking Cinderella - veckoavgångfrån 595:-
1/12Burg med julmarknad i Lübeckfrån 2 995:-
1/12Julmarknad i Rostockfrån 2 995:-
2/12Malmö med Musikalfrån 1 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara