Skip to main content

Danska Söderhavsöar

I södra Danmark ligger många härliga små öar och städer, eller by som man säger i Danmark. Under resan besöker vi vackra slott, annorlunda kyrkor och ser härlig natur. Vi besöker vackra öar som Mön, Falster, Langeland och den lilla pärlan Aerö.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Nyköbing

Efter några stopp för fika och lunch på egen hand så far vi på vackra danska vägar till Mön. Vi ser Möns Klint, stannar till vid Lisleund Ny Slott och Elmelund Kyrka, kyrkan som är känd för sina underbara väggmålningar. Vidare mot Nyköbing där vi skall bo denna natt, middag väntar.

Dag 2: Nyköbing – Aerö

Efter frukost tar vi färjan över till Spodsbjerg på ön Langeland, vidare mot den lilla ön Tåsinge. Här får vi en rundvisning på vackra Valdemars slott. Vi fortsätter mot staden Svendborg där vi får lite egen tid att utforska denna trevliga stad och äta en god lunch eller ”frokost” som det heter på danska. Vi avslutar dagen på vårt hotell på den vackra ön Aerö där vi skall bo i två nätter. Gemensam middag väntar.

Dag 3:  Aerö

Då var det dags att titta runt på den charmiga lilla ön Aerö. Vi besöker två mysiga byar som Aerösköbing och Marstal, där vi också bor. Vi tittar på den vackra och lite speciella naturen på ön. När vi är nöjda så beger vi oss åter mot vårt hotell, en god middag väntar på oss.

Dag 4: Aerö – Hemorten

Vi startar med en stärkande frukost (morgenmad på danska), innan vi besöker det fina Egeskovs Slott. Slottet är känt för sin fina trädgård och har en av Europas bäst bevarade vallgravar. Vi får en rundvisning innan vi vänder kosan hemåt. Vi stannar för lunch och fika där det passar i tiden.

Karta

Resekalender
29/11Ullaredfrån 250:-
29/11Viking Cinderella - veckoavgångfrån 595:-
1/12Burg med julmarknad i Lübeckfrån 2 995:-
1/12Julmarknad i Rostockfrån 2 995:-
2/12Malmö med Musikalfrån 1 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara