Skip to main content

Bernina express - Från glaciär till palmer

Med Bernina Express åker vi från Schweiz snötäckta bergstoppar till norra Italien med Dolomiterna. Pittoreska städer, stolta bergskedjor och härliga vingårdar är lite av vad som väntar oss på denna upplevelserika resa. Dessutom hinner vi med ett besök i Trentino och den vackra Gardasjön.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hannover

Vi startar vår resa och tar oss söderut via Danmark, ner genom Tyskland till Hannover. Här övernattar vi och äter en god middag tillsammans.

Dag 2: Hannover – Feldkirch

Efter frukost så fortsätter vår resa ner genom södra Tyskland och in i Österrike. Vårt mål för dagen är den trevliga orten Feldkirch. Då dagens etapp inte är så lång och om trafiken flyter på så hinner vi säkert med ett stopp i Innsbruck. Vi får våra rum och serveras senare en middag på vårt hotell.

Dag 3: Feldkirch – Ora

Idag åker vi det berömda Glaciärtåget Bernina Express från Chur i Schweiz till Tirano i Italien. Resan fortsätter in i de vackra italienska alperna. Dagens slutmål är den vackra regionen Sydtyrolen. Vi checkar in på vårt charmiga hotell i Ora där vi ska spendera fyra nätter med middagar inkluderade.

Dag 4: Utflyktsdag

Dolomiterna – Dalar, raviner, borgar och fantastisk natur varvas med enorma frukt- och vinodlingar. Dolomiterna är med på Unescos världsnaturarv och idag kör vi längs Stora Dolomitvägen. Vi åker linbanan upp på Passo Pordoi! En otrolig dag!

Dag 5: Utflyktsdag

Idag blir det besök vid den vackra sjön Lago Caldaro eller på tyska Kalterer See. Sjön är känd för sin fantastiska blåa färg. Vi besöker några av områdets trevliga små byar och kanske lockar en av byarna med marknad. Vid Lago di Caldaro har man ett fantastiskt klimat för vinodling och vi avslutar dagens utflykt med vinprovning!

Dag 6: Utflyktsdag

Idag åker vi söderut till Trentino och vackra Gardasjön. Vi stannar och njuter av sjöliv i Riva del Garda. Vi promenerar på de eleganta gatorna och slår oss ner på ett café för en god kopp kaffe och insuper atmosfären. På vägen hem njuter vi av vyerna från vinvägen mellan Lavis och S. Michele. Självklart bjuder någon av vintillverkarna till vinprovning även här!

Dag 7: Ora – Bad Windsheim

Nu beger vi oss norrut mot tyska Bad Windsheim, vi passerar både Bolzano och Innsbruck som på vår väg söderut. Ett trevligt stopp utmed vägen hinner vi säkert med även denna dag. Efter vi fått våra rum så äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 8: Bad Windsheim – Ahrensburg

Även idag är det en ganska lugn och avslappnande sträcka då vi skall upp till vårt hotell i Ahrensburg strax utanför Hamburg. Lite trevliga stopp utmed vägen för lunch och fika. Middag väntar som på alla kvällar efter vi fått våra rum

Dag 9: Ahrensburg – Hemorten

Då var det dags för vår sista resdag tillsammans. Vi tar vägen som på utresan via färjan till Danmark och vidare upp genom Sverige. Framåt kvällen är vi åter hemma.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara