Skip to main content

Andalusien

Andalusien, Spaniens sydligaste landskap! Ett kontrasternas landskap med snötäckta bergstoppar i Sierra Nevada, sönderbrända högplatåer och yppiga bergssluttningar med sagolikt vackra vita byar. Och längs Medelhavskusten sträcker sig den soldränkta kusten med sina vackra stränder. På denna mycket prisvärda resa erbjuder vi lata dagar på stranden eller vid poolen med möjlighet att boka extrautflykter till välkända kulturplatser som Ronda, Malaga och Gibraltar.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Almunecar


Vår buss samlar upp de som bokat anslutning, och vi samlas på flygplatsen för resa mot Malaga. Här möter vår spanska buss för att ta oss vidare söderut till vårt mycket trevliga hotell i Almunecar, här checkar vi in på vårt fina hotell och äter en god gemensam middag.

Dag 2: Ledig dag

Idag får vi en hel dag att bekanta oss med vårt fina hotell och dess omgivningar. Vår reseledare kan ge tips på trevlig shopping och sevärdheter i närheten, eller om vädret tillåter kanske en stund på den närbelägna stranden kan locka. Hotellet har också ett stort poolområde. På kvällen serveras vi gemensam middag.

Dag 3: Extrautflykt Ronda, Pris: 600:-

Vi tar oss idag västerut mot den gamla staden Ronda, som ligger på 750 meters höjd, spektakulärt belägen på en massiv klippformation. En lokalguide möter upp och visar oss runt i staden som ibland kallas för ”den vita staden”. Här föddes tjurfäktningen, och här finns också Spaniens äldsta tjurfäktningsarena. Vår guide berättar mer om Ronda och vi hinner se oss om lite på egen hand innan vi vänder tillbaks till vårt hotell och väntande middag.

Dag 4 och 6: Lediga dagar

Dessa dagar hoppas vi på vackert väder och avkoppling i solstolen… Eller kanske någon vill hyra en bil eller ta en lokalbuss till någon spännande sevärdhet i närheten. Vår reseledare hjälper till med tips och förslag. Frukost och middag serveras som vanligt på vårt hotell.

Dag 5: Extrautflykt Malaga, Pris: 550:-

Efter frukost åker vi till Malaga, där en lokalguide möter upp för en stadsrundtur. Malaga som är huvudstad i Malagaprovinsen, är tudelad av två floder och har ett rikt affärsliv och en stor hamn. Här föddes Pablo Picasso och här finns också ett museum i hans namn. Vår guide berättar mer och vi får sedan egen tid för lunch, lite shopping och strövtåg innan bussen tar oss tillbaks till vårt hotell för middag.

Dag 7: Extrautflykt Gibraltar, Pris: 1 150:-

En spännande dag väntar då vi idag reser till Gibraltar. På vägen passerar vi Fuengirola och Marbella innan vi med hjälp av vår lokalguide byter plats från vår stora buss till mindre minibussar, och gör en så kallad Rock Tour. Vår chaufför kör oss runt på Gibraltars trånga gator, och vi stannar till på lämpligt ställe för att njuta av den mäktiga utsikten. Gibraltar är en brittisk kronkoloni, knappt sju kvadratkilometer stor och staden är som ett stycke England i miniatyr med pubar och restauranger som serverar engelsk mat. Här finns gott om vilda apor, som är nyfikna på oss turister - så tänk på att hålla extra hårt i dina värdesaker. Efter denna heldag väntar en avslutande middag på vårt hotell.

Dag 8: Almunecar – Hemorten

Nu återstår bara hemresan, och bussen tar oss snabbt till vårt väntande flyg på Malaga flygplats. På svensk mark väntar buss för de som bokat anslutning till respektive hemort.

Flyginformation

Flyginformation

Flygbolag: Norweigan Air
5/10
Landvetter - Malag 11.30 - 15.15
 

12/10
Malaga - Landvetter 07.00 - 10.45

2 kolli incheckat bagage à max 20 kg per person. Handbagage max 10 kg.

Observera att flygändringar kan ske, se ert resebevis för aktuell flyginformation

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara