Skip to main content

Amalfi - Sorrento - Capri

Njut av härligt avkopplande dagar i området runt Amalfikusten och Sorrento. Vi bor vackert nära havet, och besöker både Pompeji, den vackra Amalfikusten, Sorrento och Capri. Med hjälp av vår reseledare och lokala guider får vi uppleva denna del av Italien på bästa sätt.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Neapel – Sant´Agata sui due Golfi

Vi flyger till Neapel och väl på plats möter vi vår italienska buss. På håll ser vi den stora vulkanen Vesuvius som reser sig över staden, och som vid det våldsamma utbrottet år 79 f.Kr. begravde Pompeji och Ercolano i lava. I dag har städerna grävts fram och bär vittne om Romarrikets storhetstid. Tillsammans med en lokalguide besöker vi den fascinerande staden Pompeji. Under vår promenad i utgrävningsområdet får vi se antika gator, badanläggningar, teatrar och privathus. Vi reser sedan den sista biten till vårt fina hotell Hotel Sant´Agata söder om Sorrento. Här skall vi bo i sex nätter och resten av vår vistelse i Italien, och hotellet håller god standard och ligger i den lilla byn Sant´Agata sui due Golfi. Varje kväll serveras gemensam middag på vårt hotell.

Dag 2: Utflykt Amalfikusten

Idag skall vi göra en heldagsutflykt längst den fantastiska Amalfikusten. Den dramatiska sträckan mellan byarna Positano och Amalfi är den del av UNESCO:s naturvärldsarv. Här ligger husen tätt på klippavsatserna med en magnifik utsikt över havet. De grönskande bergen och de pittoreska byarna lockade hit bland annat berömdheter som Greta Garbo. Vi besöker naturligtvis även den charmiga staden Amalfi, och här får vi tid för lunch och kan på egen hand besöka den berömda katedralen. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell för gemensam middag.

Dag 3: Ledig dag

Idag har vi en helt ledig dag för egna strövtåg. Varför inte bara slappa i solen eller ta ett bad i poolen. Middag äter vi som vanligt tillsammans på vårt hotell.

Dag 4: Utflyt Sorrento

Efter frukost tar vår buss oss på en heldagsutflykt till själva orten Sorrento, och här möter vår lokalguide oss. Tillsammans gör vi en två timmar lång stadspromenad och bekantar oss med den vackra staden och dess historia. Resten av dagen har vi fri för att på egen hand njuta av vackra byggnader, trevliga piazzor kantade av blommor och kanske en kopp kaffe på någon trevlig servering. Middag äter vi senare på vårt hotell.

Dag 5: Utflykt Capri

Vi beger vi oss med båt till den vackra ön Capri. Här kommer vi i minibussar ta oss runt på ön och tillsammans får vi bland annat se Axel Munthes Villa San Michele. Vi besöker villan tillsammans med en guide, och får vi höra berättelsen om den svenske läkaren och författaren. Han var kronprinsessan, sedermera drottning, Victorias livläkare från 1893 och fram till hennes död 1930. Efter sin död testamenterade han sin villa till den svenska staten. Vi får även en stund på egen hand i själva huvudorten Capri, där vi inte får missa öns symbol – de båda klipporna i havet strax utanför. Kvällen avslutas med middag på vårt hotell.

Dag 6: Ledig dag

Även idag får vi en ledig dag, då var och en kan utforska omgivningarna på egen hand och efter eget tycke. Vår reseledare hjälper till med tips och förslag för den som önskar. Eller kanske blir det en lugn dag med en god bok i en solstol? Det är helt upp till var och en. På kvällen återsamlas vi för resans sista gemensamma middag.

Dag 7: Sant´Agata sui due Golfi – Hemorten

Vi hinner med en lugn frukost och kanske en morgonpromenad innan det frampå förmiddagen är dags att säga adjö för denna gång. Vår buss tar oss till Neapel och vårt väntande eftermiddagsflyg tillbaks till Göteborg. Väl på svensk mark väntar för de som bokat vår anslutningsbuss sista biten hem.

Flyginformation

1/10 - Flyg med KLM
KL1152 - Landvetter -Amsterdam 06.10-07.40
KL1587 - Amsterdam-Neapel        08.50-11.20

7/10
KL1588 - Neapel-Amsterdam       12.45-15.25
KL1163 - Amsterdam-Landvetter 21.15-22.45 

1 kolli incheckat bagage à max 23 kg per person. Handbagage max 12 kg.

Observera att flygändringar kan ske, se ert resebevis för aktuell flyginformation

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2023-10-01Hotel Sant Agata, Sorrento CoastMer än 814 995:-BokaMer information

Hotell

Hotel Sant Agata, Sorrento Coast
Hotel Sant Agata, Sorrento Coast
Hotell Sant Agata ligger trevligt på Sorrento halvön. Detcharmiga hotellet har Pool och trevliga utrymmen för vila och rekreation som solterass och Poolbar.. Läs mer om hotellet här:...
Resekalender
3/6Cinderella - lördagfrån 795:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara