Skip to main content

Albanien

Albanien är verkligen kontrasternas land. Här hittar vi en spännande och vacker natur med höga berg, brusande floder och den underbara albanska Rivieran. Här finns också gott om gamla städer med kyrkor och moskéer, men även fler och fler moderna byggnader.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Dürres

Vi flyger till Tirana, där vår inhyrda buss möter upp, för att ta oss till Dürres. Vi bor under hela resan på det fina Premium Beach Hotel, beläget precis vid stranden. Efter att vi checkat in och installerar oss i våra rum väntar en god natts sömn.

Dag 2: Utflykt Dürres

Efter frukost börjar möter vår lokala guide upp för en rundtur i Durrës, som är Albaniens största hamnstad och även ett riktigt semesterparadis. I staden finns ett par byggnader kvar från den antika tiden, och det viktigaste byggnadsminnet är den stora amfiteatern från den romerska epoken. Från stadskärnan sträcker sig en milslång sandstrand och längs den härliga strandpromenaden kan du bland annat köpa frukt och souvenirer. Vårt hotell ligger precis i anslutning till stranden så eftermiddagen kanske tillbringas i en solstol eller med en promenad längst med havet. Middag äter vi gemensamt på vårt hotell.

Dag 3: Ledig dag

Idag har vi hela dagen fri för egna utflykter och aktiviteter. Sol och bad vid hotellets pool eller i havet intill lockar säkert, eller en promenad i staden för lite shopping kanske? Frukost och middag serveras på vårt hotell.

Dag 4: Utflykt Tirana

Idag möter buss och lokalguide upp för att ta oss på en dagsutflykt till Albaniens huvudstad Tirana. Staden är bebodd sedan antikens dagar och har många historiska platser och fin arkitektur. Vi äter en gemensam lunch som ingår i resans pris och besöker Nationalhistoriska museeét. Museet är det största kulturhistoriska museet i Albanien och lär oss mer om albansk kultur och historia. Efter besöket får vi en stund på egen hand i stadens centrum innan vi reser tillbaks till den väntande middagen på vårt hotell.

Dag 5 och 6: Lediga dagar

Nu följer ytterligare två lediga dagar då vi kan sola, bada och koppla av. Vår reseledare kan hjälpa till med förslag på egna utflykter i närheten och självklart ingår även dessa dagar frukost och middag på vårt hotell.

Dag 7: Utflykt Kruja

Efter frukost är det dags för ännu en utflykt, idag till medeltidsstaden Kruja, som ligger på sluttningen till Sari Salltik-berget. Här finner vi bland annat en fästning från 500-talet, och Skanderbeg muséet som vi besöker - allt tillsammans med vår kunniga lokalguide. Lite tid för ett besök på en traditionell marknad och lite shopping hoppas vi också hinna med innan vi reser tillbaks till Dürres och vårt hotell. Middag serveras senare på vårt hotell.

Dag 8: Dürres – Hemorten

Vi får lämna Dürres och vårt hotell för denna gång och vår buss tar oss till flygplatsen och vårt väntande plan mot Sverige. För de som bokat anslutning väntar buss för sista biten hemåt.

Flyginformation

Flyginformation

3/10
Flygbolag:
 Lufthansa

Landvetter - Frankfurt 14.45 - 16.25
Frankfurt - Tirana 20.40 - 22.45
 

10/10
Tirana - Wien  15.05 - 16.40
Wien - Frankfurt 17.10 - 18.40
Frankfurt - Landvetter 21.45 -23.20

1 kolli incheckat bagage à max 23 kg per person. Handbagage max 8 kg.

Karta

Resekalender
20/10Ullaredfrån 200:-
20/10Cinderella - onsdagfrån 595:-
26/10Viking Cinderella - Lasse Stefanzfrån 895:-
27/10Viking Cinderella - Lasse Stefanzfrån 895:-
30/10Cinderella - lördagfrån 695:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara