3 dagars kryssning på Västkusten med nya m/s Skärgården

3 dagar. Pris fr. 4 695 kr :-

 • Sverige
 • Kryssningar
 • Norden

Följ med oss på en härlig kryssning utmed vår vackra västkust.

Vi startar vår resa med att gå ombord på vår trevliga båt i Strömstad.
Sedan går vi söderut med många trevliga stopp utmed vår fina Svenska Västkust, bland annat Kosteröarna, Smögen, Marstrand och vi avslutar vår resa i Göteborg. Där väntar vår buss som skall ta oss hem igen. Luncherna äter vi ombord. Vi bor på fina hotell under resan.

Dag 1: Strömstad – Grebbestad

Väl framme i Strömstad intar man frukostmacka och kaffe samtidigt som M/S Nya Skärgården styr mot Sydkoster där dagens första strandhugg görs. Vi åker med Kosterbussen runt ön och gör stopp vid en av öns kyrkor , Kosters trädgårdar samt naturum Kosterhavet som ligger ett stenkast från Ekenäs brygga. Här kan man ta del av bland annat fotoutställningar voch klappakvariet, där du får se och känna på några av Kosterhavets invånare. Efter strandhugget stiger man åter ombord på M/S Nya Skärgården för att äta lunch tillsammans. Med Bohusläns vackra natur som kuliss kryssar vi genom Tjurpannans naturreservat. Vid Skagerraks strandkant, emellan Grebbestad och Fjällbacka, ligger Tanumstrand. Här checkar vi in på mysiga hotel Tanumstrand. Här serveras middagsbuffe, som man bör förboka då bord är reserverade för gruppen. Väljer man att äta något annat från den trevliga menyn, så finns det andra platser inne och ute beroende på väder, vind och årstid.

Dag 2. Tanumstrand – Smögen – Uddevalla

Dagen börjar med en härlig hotelfrukost innan M/S Nya Skärgården lämnar Tanumstrand och kryssar vidare mot Smögen, ofta kallad Västkustens hjärta. Nu befinner vi oss i granitens och de gamla stenhuggarnas rike, och Fjällbackas vackra, idylliska skärgård hälsar oss välkomna när vi kryssar förbi. Skärgården som sträcker sig från Grebbestad i norr till Hamburgsund i söder har charmat många celibriteter, bland annat Ingrid Bergman. Från Hunnebostrand leder den handgrävda, fem kilometer långa Sotenkanalen fram till Smögen. Vi äter lunch ombord innan vi tar sikte mot Smögens gästhamn, en av de mest besökta i Norden, och den kilometerlånga Smögenbryggan. Numera är Smögen en av Västsveriges mest populära turistorter.

När vi njutit av sommarmyllret på ”bryggan” tar M/S Nya Skärgården oss vidare mot Uddevalla. Överallt påminns vi om granitbrytningens historia och vi passerar bland annat Bohus-Malmön, en av de öar som var störst när det gällde att skeppa granit ut i världen. Vi rundar Stångehuvuds naturreservat, där bohusgraniten har sin sydligaste landfasta utlöpare. Från håll syns den mäktiga kyrkan i nygotisk stil sticka upp ovanför Lysekils samhälle. Vi passerar trakterna där Evert Taube mötte den man som är känd i hans visor som Handelsman Flink, men även visor som Maj på Malö och Vals på Ängön har sitt ursprung här. När vi når Uddevalla hamn möter en buss upp och tar oss till Hotel Bohusgården. Även här serveras en middagsbuffe som är bra att man har förbokat.

Dag 3. Uddevalla- Marstrand – Göteborg

Efter en god frukostbuffe och kanske ett dopp i havet, inleder vi vår sista dag tillsammans med M/S Nya Skärgården som tar oss mot Marstrand för ett strandhugg.

Marstrandsön med sin historia och ett aldrig sinande folkliv välkomnar oss. Här kan man strosa runt på egen hand eller om man gjort ett tillval på en guidad tur , så går man runt och får en historik om ön. Öns största och äldsta ”kändis”, Carlstens fästning, visar sig i sin prakt. Sedan byggstarten 1658, samma år som Marstrand blev svenskt efter freden i Roskilde, kan man säga att själva ön gjort en egen klassresa. Från fängelseö, där ”Lasse-Maja ” Molin var en av dem som fick avtjäna sitt straff som tjuv, till populär semesterö. Kung Oscar II kom till ön första gången 1843, då var han fjorton år och sjökadett. Som vuxen kom han tillbaka i stort sett varje sommar, vilket lockade sociteten till ön som blev en klassisk badort. Numera är Marstrand en av världens bästa seglingsarenor. När vi lämnar Marstrand och från härliga dagar i Bohuslän, går vi genom Göteborgs norra skärgård och genom hamninloppet mot vår sluthamn, Stenpiren vid Resecentrum, några 100 meter från Göteborgsoperan. Vi beräknar att avsluta denna resa med M/S Nya Skärgården här ca kl.18.00

Bokas ombord, tillkommer på resans pris:

Guidade turer på Marstrand och Koster.

Möjlighet att förboka vid bokning:
Två middagar på hotellen:

670:-

Ombord finns det möjlighet att köpa öl, vin, kaffe med kaffe bröd och övrig dryck, dessutom bjuds det på underhållning och en och annan allsång.

Mer information om kryssningen hittar ni här.

Liknande resor

Ny

Peter Jöback med Cinderella

Peter Jöback bjuder in till sin nya föreställning ”Med Hjärtat som insats” på Cirkus i Stockholm.

Ny

Helsingfors med Chess på Svenska teatern

Följ med oss till Helsingfors och se den älskade musikalen Chess på Svenska Teatern i höst. Förutom musikalen får vi även chansen att se och uppleva Helsingfors.

Avresedatum och priser

Status & datum Pris Boka
Slut × 15 Aug 2018 4 695 kr

Information

I resan ingår:

 • Bussresa
 • 3-dagars Skärgårdskryssning
 • Boende i dubbelrum inkl. frukost
 • 3 lunch
 • Guidningar

Tillägg, enkelrum:

600.-

Möjlighet att förboka vid bokning:

Två middagar på hotellen:  670:

Bokas ombord, tillkommer på resans pris:

Guidade turer på Marstrand och Koster.

Tidtabell

OBS! Tiderna nedan är bara rikttider, rätt tid finns på ditt resebevis.

 • Mariestad, Busstation Läge A-B: 03.30
 • Skövde, Resecentrum: 04.05
 • Falköping, Resecentrum Läge R: 04.15
 • Skara, Busstationen: 04.35
 • Skara, MK buss Garage: 04.45
 • Lidköping, Resecentrum hpl R-S: 05.15
 • Grästorp, Resecentrum: 05.45
 • Trollhättan, Resecentrum: 06.15
 • Uddevalla, Kampenhof: 06.45
 • Munkedal, Håby Rasta: 08.45