Skip to main content

Österrike - Från Gotland

Underbara Österrike lockar oss med sin fantastiska natur och sin gemytlighet! På denna 10 dagarsresa hinner vi få se och uppleva det vackra Tyrolen med utgångspunkt i den vackra Zillerdalen. Vi får njuta av vackra vyer med både buss, tåg och båt, och vi besöker även regionens huvudstad Innsbruck. För den som önskar finns även lite tid för vandringar i de fantastiska alperna runt om orten Zell am Ziller, där vi skall bo under vår vistelse.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Visby – Lübeck

Vi reser gemensamt från Visby till Oskarshamn och tar oss vidare söderut mot Helsingborg. Här tar vi den kortare färjan över till Danmark och efter ett par timmar på dansk mark når vi snart Tyskland, och vårt första övernattningshotell i central Lübeck. Efter incheckning serveras vi gemensam middag.

Dag 2: Lübeck - Bad Kissingen

Efter frukost och kanske en kortare promenad i Lübeck, som ju är en gammal Hansastad, ger vi oss ut på autobahn och styr söderut. Vi passerar bland annat städer som Hannover, Göttingen och Kassel, och stannar till på lämpligt ställe utmed vägen för lunch och fika. Vi checkar sedan in på vårt hotell i Bad Kissingen där vi äter middag, och för den som vill finns möjlighet att koppla av lite i hotellets stora pool och relaxavdelning.

Dag 3: Bad Kissingen – Zell am Ziller               

Vi reser vidare söderut och efter lunch bör vi passera den österrikiska gränsen. Därefter har vi inte så långt kvar till Zillerdalen, och vårt fina hotell i Zell am Ziller. Även här har vi fri tillgång till hotellets bastu och relaxavdeling, och varje kväll serveras vi en god trerätters middag i hotellets restaurang.

Dag 4:  Utflykt Hintertux och Mayrhofen

När vi ätit vår frukost beger vi oss på natursköna vägar upp mot glaciären Hintertux, en av alpernas skidparadis som har öppet året om. Här kan man ägna sig åt ”sommarskidåkning” men vi kanske nöjer oss med att ta kabinbanan (ingår inte i resans pris) upp för att njuta av utsikten, en promenad och en fika? Den som hellre vill tillbringa dagen i den lite större orten Mayrhofen släpper vi av på vägen, och vill man inte invänta bussen tillbaks kan man alltid ta tåget tillbaks till Zell am Ziller. Eftermiddagen är fri och dagen avslutas senare med en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 5: Utflykt Krimml, Kitzbühel och Rattenberg

Idag skall vi göra en utflykt där vi verkligen får njuta av vackra naturscener – så glöm inte kameran! Vi börjar med att ta oss uppför Gerlospasset och når snart Europas högsta vattenfall Krimml, med en fallhöjd på 140 meter. Här stannar vi naturligtvis en stund innan vi reser vidare mot Mittersil och dagens andra alppass Pass Thurn. Vi reser över det mäktiga berget och gör sedan ett stopp i den välkända skidorten Kitzbühel, kanske lagom till lunch. Under eftermiddagen besöker vi även den lilla staden Rattenberg, känd som Tyrolens glas och kristallstad och är tillbaks vid vårt hotell lagom till middagen.  

Dag 6: Utflykt Achensee

Efter frukost tar vi oss ut på ännu en härlig dagsutflykt. Vi tar bussen till Jenbach, och härifrån skall vi resa vidare med tåg. Det gamla ångtåget går sakta uppför berget mot Pertisau, den lilla orten som ligger så vackert vid sjön Achensee. Men sista biten fram får vi byta tåget mot båt, och färdas över den kristallklara sjön och njuter av vackra vyer. Vi får en stund på egen hand för lunch och egna strövtåg innan vi tar oss nedför berget med vår buss, och tillbaks till vårt hotell. Innan middag hinner den som vill säkert med en promenad i byn.

Dag 7: Utflykt Innsbruck

Dags att besöka Innsbruck – Tyrolens huvudstad – och Österrikes femte största stad. Här har vinter-OS arrangerats hela två gånger, 1964 och 1976. Här hittar vi också stadsdelen Altstad med det berömda Gyllene Taket. En tre våningar hög balkong med ett gyllene tak på en av de gamla vackra byggnaderna. Vi äter lunch på egen hand, och får en stund för lite shopping och flanerande innan vi reser tillbaks till Zillerdalen. Är vädret vackert rekommenderar vi en promenad innan vi äter en god middag tillsammans.

Dag 8: Zell am Ziller – Leipzig

Dags att lämna Österrike för denna gång, och vi reser norrut via München och Ingolstadt. Naturligtvis stannar vi för lunch och kaffeuppehåll utmed vägen och når senare vårt övernattningshotell strax utanför Leipzig.

Dag 9: Leipzig – Rostock

När frukosten är avklarad tar vi åter plats i vår buss och reser vidare norrut. Under eftermiddagen når vi resans andra Hansastad, Rostock, och här hinner vi säkert med lite shopping vid någon gränshandelsbutik. Vi bor centralt och får även lite tid att bekanta oss lite med denna trevliga stad innan vi tillsammans äter resans sista gemensamma middag på hotellet.

Dag 10: Rostock – Visby

Nu väntar resans sista etappen hemåt, och färjan tar oss från Rostock till danska Gedser. Efter ett par timmar genom Danmark når vi åter svensk mark och under kvällen når vi Oskarshamn i god tid för att ta vår färja tillbaks till Visby.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara