Vietnam med Hanoi

Ny14 dagar. Pris fr. 27 995 kr :-

 • Vietnam
 • Asien
 • Buss & Flyg
 • Storstäder

Följ med på en resa till Vietnams mest omtyckta platser! Resan inleds i Hanoi, följt av det storslagna skärgårdslandskapet Halong Bay med sina sockertoppsberg. Vi lär oss laga läcker vietnamesisk mat i charmiga Hoi An. Vi upplever den vackra koloniala staden Ho Chi Minh city och åker på det spektakulära Mekongdeltat. Vi gör en spännande utflykt till Cu Chis underjordiska tunnlar. Resan avslutas med sol och bad på paradisön Phu Quoc.

DAG 1

Vår buss hämtar upp de som bokat anslutning och övriga möter upp på Arlanda. Incheckning innan vi kliver ombord på Emirates flyg som tar oss till Hanoi via Dubai. Måltider och dryck serveras ombord.

 DAG 2 HANOI 

Vi landar i Hanoi och välkomnas av vår svensktalande guide. Vi åker direkt till vårt hotell för incheckning. Vi samlas för en gemensam välkomstmiddag. Lunch ingår inte, middag ingår.

DAG 3 

Efter vår första frukost i Vietnam tar vi en promenad i huvudstadens gamla stadsdelar. Här lever generationerna sida vid sida i sina små hus, som är flera hundra år gamla. I varje kvarter finns små butiker, restauranger och charmiga caféer inhysta i de vackert åldrade koloniala villorna. Här kan man hitta många typiska vietnamesiska produkter som porslinsskålar, silke, skor och sandaler, frukt och bambuprodukter. På eftermiddagen gör vi ett besök på Ho Chi Minhs mausoleum, där den magra nationalhjälten vilar. Vi besöker också Ho Chi Minhs hus, vackert beläget i en grönskande park. Strax intill reser sig den lilla Enpelarpagoden ur sin lotusdamm. Vi tittar in i Litteraturens tempel, som var landets första universitet och numera är en rofylld plats omgärdad av fikon- och jasminträd. Lunch och middag ingår.

 DAG 4 HALONG BAY       

På morgonen beger vi oss med buss till Halong, en av världens vackraste skärgårdar. Enligt legenden skapades de 3000 öarna, bergen och dalarna av en drake, vars svansrörelser formade dalgångar som vattenfylldes när han kastade sig i havet. Vi åker ut på en kryssning i den storslagna bukten. Under färden besöker vi dramatiska kalkstensgrottor som är flera tusen år gamla. Ombord på båten serveras vi en god fisk- och skaldjurslunch. Vi beger oss sedan tillbaka till vårt hotell i Hanoi. Lunch och middag ingår.

DAG 5 HOI AN 

Vi flyger till Danang, och därifrån fortsätter vi med buss till den charmiga och mysiga staden Hoi An. Det första vi gör är att besöka en skräddare där vi kan sy upp ett favoritplagg till bra pris. (Betalas på egen hand). Vi bekantar oss med staden och ser bland annat den Japanska täckta bron och Tan Ky House. Huset uppfördes åt en välbärgad köpman för nära 200 år sedan och ser nästan likadant ut idag som det gjorde då. Vi besöker sedan Hoi Ans lokala marknad där man kan handla både mat och kryddor. Lunch och middag ingår.

DAG 6  

Idag ska vi få lära oss att laga traditionella vietnamesiska rätter på en matlagningskurs. Vi delas upp i mindre grupper med varsin engelsktalande guide som tar oss med på en båttur till den livliga matmarknaden, där vi får lära oss mer om de olika råvarorna och vad de används till. Vi beger oss sedan till kurslokalen där vi ges en introduktion i vietnamesisk matlagning. När vi är klara avnjuter vi våra rätter till lunch och erhåller recepten på maträtterna vi precis tillagat samt ett vietnamesiskt köksredskap att ta med sig hem. Resten av dagen är på egen hand. Lunch ingår (matlagningskursen), middag på egen hand.

DAG 7 

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Besök någon av de härliga stränderna för lite avkoppling eller slappa vid hotellets pool. Vill man aktivera sig finns det mycket trevligt att hitta på i den gamla stadsdelen. Här finns mängder med uteserveringar och roliga butiker som säljer det mesta, men vietnamesiska lampor, färgglada sidensjalar och vietnamesiskt hantverk är extra prisvärt.

DAG 8   

Från Hoi Ans grannstad Danang flyger vi till Ho Chi Minh City, Vietnams största stad. Staden är kanske mer känd som Saigon och än idag föredrar många vietnameser att använda sig av det gamla namnet. Vi gör en spännande utflykt till Cu Chis underjordiska tunnlar. De över 20 mil långa smala tunnlarna var FNL:s bas för operationerna kring Saigon och fungerade även som skyddsrum under Vietnamkriget. Vi gör en stadsrundtur och ser några av de största sevärdheterna som det forna Presidentpalatset, Notre Dame-katedralen och Stadshuset, som byggdes av fransmännen. Lunch och middag ingår.

DAG 9    

Dagen ägnas åt en tur upp i det bördiga Mekongdeltat. Vi besöker en fruktträdgård och gör en båttur uppför Tien Gang. Dagen avslutas med ett besök på ett Cao Dai-tempel. Den något annorlunda religionen Cao Dai grundades på 1920-talet, och har lyckats förena idéer från buddhism, taoism, kristendom, hinduism och konfucianism. På kvällen träffas vi för en gemensam avskedsmiddag, då vi imorgon säger farväl till vår svensktalande guide. Lunch och middag ingår.

DAG 10 PHU QUOC  

Vi åker ut till flygplatsen för vår färd vidare till paradisön Phu Quoc, vars vackra stränder och klara vatten bjuder in till härliga dagar med sol och bad. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 11    

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Koppla av och njut av solen och värmen på den tio kilometer långa sandstranden Long Beach. Här ligger vårt hotell som erbjuder de bästa förutsättningarna för att du ska kunna smälta intrycken från resan och verkligen slappna av. Vill du aktivera dig rekommenderar vi en snorkeltur eller varför inte hyra moped och utforska ön. Här finns både små fiskebyar och vacker natur. Öns största by Duong Dong erbjuder spännande marknader, barer och trevliga restauranger.

DAG 12 

Även denna dag är programfri. Lunch och middag på egen hand.

DAG 13      

Programfri förmiddag. Det är dags att säga farväl till Vietnam för denna gång. Vi flyger tillbaka till Ho Chi Minh City för att sedan ta vårt flyg vidare hem. Lunch och middag på egen hand. Varför inte förlänga din resa med ett par extra dagar på Phu Quoc eller i Ho Chi Minh City?

DAG 14   

Ankomst till Sverige. För dem som bokat anslutning står bussen och väntar för transfer till respektive uppsamlingsort.

FLYG

DatumSträckaFlygtiderFlygbolag

 

17 novStockholm – Dubai13:35 – 22:55Emirates
18 novDubai – Hanoi03:30 – 12:30Emirates
29 novSaigon – Dubai23:55 – 04:25Emirates
30 novDubai – Stockholm08:10 – 11:55Emirates

 

Liknande resor

Ny

Hockey-VM i Köpenhamn

Följ med till Köpenhamn och upplev IIHF:s Hockey-VM i Köpenhamn i maj!

Stockholm med Teater!

Följ med till Stockholm i vår och gå på någon av de trevliga teater/showerna som sätts upp!

Avresedatum och priser

Inga datum tillgängliga

Information

I resan ingår:

 • Flyg i ekonomiklass till Hanoi via Dubai med Emirates. Hemresan går från Saigon.
 • Inrikesflyg till paradisön Phu Quoc.
 • 11 nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • Svensktalande guide. Ej med på de lediga dagarna.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt måltider inklusive måltidsdryck, enligt program.
 • Alla transporter och bagagehantering i Vietnam.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Färdledare ifrån MK bussresor

Tillägg, enkelrum:

6 500:-

Valuta:

Vietnamesiska Dong

Tillägg transport Arlanda:

500:- enkel väg

Teknisk arrangör: Lotus Travel

Hotell

Hanoi – hotel Gondola

http://gondolahotel.com.vn/

HOI AN/Hoi An Historic

http://hoianhistorichotel.com.vn/

Ho Chi Minh- Hotel Grand

http://www.grandhotel.vn/

Phu Quoc – Hotel Saigon Phu Quoc

http://www.vietnamphuquoc.com/

 

Tidtabell

 • Uddevalla, Kampenhof: 03.15
 • Trollhättan, Resecentrum: 03.45
 • Grästorp, Resecentrum: 04.15
 • Lidköping, Resecentrum Hpl. R-S: 04.45
 • Skara, MK bussgaraget: 05.05
 • Skara, Busstation: 05.10
 • Skövde, Resecentrum: 05.40
 • Mariestad, Busstation Läge A-B: 06.15
 • Arlanda, Utrikesterminalen: 11.30