Tyrolen från Visby

Ny7 dagar. Pris fr. 7 595 kr :-

  • Österrike
  • Buss & Flyg
  • Övriga Europa
  • Resor från Gotland

Alperna på sommaren är något av det vackraste som finns med snöklädda alptoppar, sol från en blå himmel, härligt blommande ängar och betande kor. På denna resa besöker vi bland annat Innsbruck och tar en tur på Österrikes högsta – och kanske vackraste väg Grossglockner Hochalpenstrasse, och beskådar vattenfallet Krimmler.

Dag 1: Visby – Malmö – Berlin (ca  600 km)

Vi startar dagen på Visby flygplats där vi sitter upp i flygplanet som ska ta oss till Malmö. På plats i Malmö möter vår buss, chaufför och reseledare upp och vi styr kosan vidare söder ut genom Danmark. Väl framme i Gedser är det dags för en båttur vidare över till Rostock där vi åter sitter upp i bussen för de sista timmarna innan vi når dagens hotell utanför Berlin. Här väntar en gemensam middag.

Dag 2: Berlin – Kirchberg (ca 750 km)

Vi lämnar vårt hotell och fortsätter söderut genom Tyskland förbi städerna Nürnberg och München. Vi passerar sedan gränsen till Österrike och har nu inte långt kvar till vårt hotell i härliga Kirchberg in Tirol, där vi checkar in och äter gemensam middag på vårt hotell.

Dag 3 – 5 Utflykter

Under tre dagar har vi nu möjlighet att uppleva det mäktiga alplandskapet, njuta av den härliga alpluften och den vackra naturen. Under dessa tre dagar gör vi några utflykter till närliggande besöksmål.

Grossglockner-Hochalpenstrasse (ca 200 km)

Vi hoppas på en klar och fin dag då vi skall upp på den högsta och mest kända vägen i Österrike. Vi tar sikte på Frans Josefs Höhe på 2 369 meters höjd där vi stannar för att njuta av den storslagna utsikten över alpvärlden. På hemvägen stannar vi till i den välkända skidorten Kitzbühel där vi hinner med en lite promenad och se en skymt av den välkända skidbacken störtloppstävlingarna går av stapeln varje år.

Utflykt Europas högsta vattenfall Krimmler och Rattenburg

En annan av utflykterna med vackra naturscener blir den till Europas högsta vattenfall, Kimmler, med en fallhöjd på 140 meter. Vi kommer under turen att passera två mäktiga bergspass, Pass Thurn och Gerslospasset, och det finns flera fina utsiktsplatser över landskapet så glöm inte kameran! Vi följer sedan Zillerdalen till Rattenberg, som är känd som Tyrolens glas och kristallstad, och här stannar vi till en stund på vägen tillbaks till Kichberg.

Utflykt till Innsbruck (ca 170 km)

Självklart gör vi även en utflykt till Tyrolens mysiga huvudort, Innsbruck. Här får vi tid att promenera i de mysiga gränderna och kanske någon vill ägna lite tid åt shopping. Eftermiddagen tillbringas denna dag på egen hand i vår hemort Kirchberg, vill någon ha tips på kortare vandringar i omgivningen kan vår reseledare hjälp till med tips och förslag.

Dag 6 Kirchberg – Hannover (ca 790 km)

Nu är det dags att lämna Tyrolen och alperna för denna gång. Resan går norrut och vi tar sikte på vårt övernattningshotell.

Dag 7 Hannover – Malmö – Visby ( ca 850 km)

Då var det bara sista biten kvar, självklart gör vi stopp vid någon gränshandel och ger er möjlighet att handla med er hem. För att alla ska kunna handla och inte behöva vara oroliga för att släpa detta på flyget kommer vår buss att anlända till Visby den 9/7 för leverans av de varor ni inhandlat. Efter shopping fortsätter vi vidare genom Danmark mot Malmö där vi bordar flygplanet som tar oss tillbaka till Visby.

Liknande resor

Almuñécar

Fly vintermörker och kyla och följ med oss till härliga Andalusien! Här bor vi i tre veckor på fina Hotel Victoria Playa, beläget endast 200 m från stranden och en kort promenad från både köpcentrum och gamla staden.

Ny

Almuñécar – Solkusten

Följ med oss på långresa söderut! Passa på att fly från vintermörker och kyla och ta bussen till spanska solkusten och Andalusien!

Avresedatum och priser

Inga datum tillgängliga

Information

I resan ingår:

  • Flyg Visby – Malmö t/r
  • Del i dubbelrum
  • Halvpension
  • Utflykter enligt program
  • Reseledare

Tillägg, enkelrum:

995:-

Valuta:

Euro

Tidtabell

  • Visby, Flygplats: 07.10