Sardinien

Ny8 dagar. Pris fr. 11 695 kr :-

 • Frankrike
 • Italien
 • Buss & Flyg
 • Övriga Europa
 • Vinresor

Följ med oss till Italiens och Medelhavets näst största ö – Sardinien. Mitt i västra Medelhavet hittar vi denna pärla. Vi bor i orten Alghero på öns västra kust med vårt hotell beläget precis intill stranden.

Dag 1: Hemorten – Alghero (ca 150 km)

Vår buss hämtar upp de som bokat anslutning och övriga möts på flygplatsen. Vi flyger sedan via Berlin till Oliba på Sardinien. Väl framme på Sardinien möter vår buss och tar oss till Alghero och hotell Florida. Efter incheckning äter vi en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 2: Alghero

Efter frukost möter en lokalguide upp och visar oss Alghero. Staden tros ha grundats runt 100 före Kristus och har precis som övriga Sardinien tillhört flera olika länder genom årens lopp. Just Alghero har vissa kopplingar till Spanien och då Katalonien vilket syns om man tittar på den lokala flaggan som påminner mycket om Kataloniens, även dialekten ”algheres” påminner mycket om katalanskan. Idag livnär sig staden på sin turism som fick en ”boom” på 80 och 90 talet, men Alghero är inte bara populärt för turister genom sina vackra stränder utan också för vacker historisk arkitektur. Eftermiddagen spenderar vi fritt, kanske är någon av er mer intresserade av stadens historia medan andra passar på att ta ett dopp i havet. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3: Costa Smeralda

Vi börjar denna dag med att ta oss över till östkusten av Sardinien, kallad Smaragdkusten eller Costa Smeralda på italienska. Med hjälp av en lokalguide får vi se denna del av Sardinien som verkligen är något extra med kritvit strand som påminner om Bahamas, vackra golfbanor och lyx i alla dess former. Under dagen kommer vi till ”jetsetbyn” Porto Cervo som har de absolut dyraste fastighetspriserna i Europa, här är det inte ovanligt med priser på upptill 300 000 euro – per kvadratmeter! I Porto Cervo ser man ofta kändisar, återkommande besökare här är bland annat Leonardo Di Caprio, Naomi Campbell och enligt rykten tillhör en av de större villorna Rysslands president Vladimir Putin. Efter en lunch tar vi oss tillbaka till Alghero och vårt hotell, där vi senare äter vår gemensamma middag.

Dag 4: Ledig dag

Dagen är fri för egna strövtåg och njuta av Alghero.

Dag 5: Korsika

Under förmiddagen tar vi oss upp till den nordligaste spetsen av Sardinien och Santa Teresa där vi via en färja kommer över till Frankrike och dess största ö Korsika. Tillsammans med vår lokalguide gör vi en stadsvandring i Bonifacio. Orten är en mysig mindre stad, vackert delat i två av en fjord. Efter stadsvandringen finns gott om tid att upptäcka Bonifacio, blanda annat finns en träningscamp som användes av den franska främlingslegionen fram till 1980-talet. Det finns också tid att hinna med ett dopp i havet, mysig shopping bland de trånga gränderna och kanske ta en riktigt fransk långlunch. Frampå eftermiddagen tar vi färjan tillbaka till Sardinien och väl hemma på vårt hotell väntar en gemensam middag.

Dag 6: Capo Caccia

Vi gör idag en båttur till Nettunogrottan, som ligger på andra sidan bukten från Alghero. Grottsystemet ligger vid en udde och är vackert beläget med stora klippor ut mot Medelhavet. Väl på plats bekantar vi oss med grottan och får se droppsten både på höjden och bredden. Efter besöket i grottan får vi en liten stund på egen hand, och den som orkar gå de över 600 stegen upp på Capo Caccia klipporna kommer inte bli besviken – utsikten är fantastisk! Runt lunchtid tar vi oss tillbaka till Alghero, och resten av dagen är fri för egna strövtåg, innan vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 7: Alghero med omgivningar

Efter frukost tar vi oss ut på landsbygden utanför Alghero, vårt första stopp blir hos vinproducenterna Sella & Mosca där vi får en rundvisning och därefter en vinprovning. Vidare tar vi oss till en lokal bondgård där vi äter en riktig italiensk trerätters lunch. Mätta och belåtna tar vi oss tillbaka till Alghero och kvällen avslutas med middag.

Dag 8 Alghero – Hemorten

Efter ett par härliga dagar vid Medelhavet är det dags att ta farväl av Sardinien för denna gången. Väl hemma på svensk mark väntar bara den sista biten till våra respektive hemorter.

Liknande resor

Almuñécar

Fly vintermörker och kyla och följ med oss till härliga Andalusien! Här bor vi i tre veckor på fina Hotel Victoria Playa, beläget endast 200 m från stranden och en kort promenad från både köpcentrum och gamla staden.

Ny

Almuñécar – Solkusten

Följ med oss på långresa söderut! Passa på att fly från vintermörker och kyla och ta bussen till spanska solkusten och Andalusien!

Avresedatum och priser

Inga datum tillgängliga

Information

I resan ingår:

 • Flygresa
 • Boende i dubbelrum
 • Halvpension
 • En lunch
 • Utflykter enligt program
 • Reseledare

Tillägg, enkelrum:

1 600:-

Valuta:

Euro

 Anslutning Landvetter:

300:- per väg