Portugals Pärlor

Ny8 dagar. Pris fr. 12 695 kr :-

 • Portugal
 • Buss & Flyg
 • Övriga Europa

Nyfiken på Portugal? Följ med oss och stilla din nyfikenhet, detta land som har sin hela västkust utmed Atlanten.

Här finns mycket att se och göra. Vi besöker gamla och fina städer, provar vin och äter god mat. Vi tittar på korktillverkning och tar en tur med både tåg och båt. Självklart så ser vi på en medryckande Fadoshow under våra dagar i huvudstaden Lissabon.

Dag 1: Hemorten – Evora

Vår buss samlar upp de som har bokat anslutning. Samling sker sedan på flygplatsen där vårt plan tar oss direkt till Lissabon. Vid ankomst väntar vår buss som kör oss till Evora och vårt hotell där vi ska bo våra första 2 nätter.

Då vi flyger lite senare på dagen och ankommer sent till vårt hotell så kan det vara bra att äta något på flygplatsen. På flyget serveras lite varm mat. Ingen middag ingår denna dag.

Dag 2: Evora – Estremoz (ca 100 km)

Vi startar dagen med ett besök på en kork fabrik, där vi får se hur man tillverkar kork av barken ifrån eken. Då Portugal är ett erkänt vinland så krävs det ju en hel del korkar. Vi tar oss senare den korta biten till Estremoz, där vi skall äta vår lunch och även få smaka på 4 sorters viner på J. Portugal Vinhos Ramos. Åter i Evora tar vi hjälp av en lokalguide som visar oss runt. Staden Evora har funnits i mer än 2000 år och har fortfarande intakta delar av en mycket gammal stadsmur. Här kan man beskåda hus från romartiden, medeltiden och 1600-talet. Middag på egen hand denna kväll.

Dag 3: Evora – Lamego (ca 450 km)

Nu tar vi oss norrut, mot Lamego, där vi skall bo 1 natt. På vår väg gör vi några intressanta stopp då vi passerar flera historiska och trevliga städer och byar. Några av dessa intressanta städer är Santarém, känd som centrum för den Portugisiska tjurfäktningen och Coimbra, en anrik universitetsstad som också varit huvudstad i Portugal under 1100- och 1200-talet. I  Coimbra stannar vi till och vår lokalguide visar oss runt i staden och vi gör ett besök på Universitet. Vidare mot Lamego där vi checkar in på vårt hotell och äter gemensam middag.

Dag 4: Lamego – Porto (ca 150 km)

Efter frukost väntar en kort men härlig tågresa med ett historiskt ångtåg mellan Regua och Pinhao. Vi reser utmed den vackra Duorofloden som kantas av terrassodlingar med vinrankor. Den lilla byn Pinhao är känd för sin portvinstillverkning. Därefter åker vi till Quinta da Pacheca, där vi skall prova 3 sorters vin och äta en god lunch Vi beger oss sedan mot kuststaden Porto, där vi skall bo i 2 nätter. Kanske att vår busschaufför kan visa oss runt innan vi anländer till vårt hotell. Middagen äter vi på vårt hotell.

Dag 5: Porto

Dagen börjar med en stadsrundtur (promenad) i Porto med lokalguide. Staden är känd för de historiska kvarteren som är skyddade av Unesco och de viktigaste monumenten är katedralen, Sao Bento-Stationen och Clérigoskyrkan. Vi avslutar vår promenad vid hamnen då vi skall göra en kortare kryssning utmed Duorofloden, där vi får möjlighet att se Porto från en annan sida. Sedan lite fri tid för lunch och egna aktiviteter innan vi tar bussen tillbaks till vårt hotell. Kvällen avslutas med middag på lokal restaurang med öl och vin inkluderat.

Dag 6: Porto – Lissabon (ca 350 km)

Då beger vi oss söderut mot huvudstaden Lissabon. Vårt första stopp blir i Aveiro, även kallad Portugals Venedig, detta för de härliga kanalerna och lagunen. Vi strosar runt på egen hand i denna mysiga hamnstad.  Nästa stopp blir ett gemensamt lunchstopp i Nazaré, en liten pittoresk fiskeby med sin fina sandstrand. Vidare ner mot Lissabon och vårt hotell för de sista 2 nätterna. Middag äter vi på vårt hotell.

Dag 7: Lissabon

Denna dag startar vi återigen med hjälp av en lokalguide som skall visa oss runt i denna vackra huvudstad. Några av de mest intressanta sevärdheterna är bland annat, Belemtornet nere vid floden Tejo och paradgatan Avenida da Liberdade. Eftermiddagen fri att göra vad man vill. Passa på att smaka på Portugals berömda bakverk, Pastéis de Belém, med vaniljkrämsfyllning. Framåt kvällen samlas vi för att inta en god middag med traditionell Fadoshow på Clube de Fado.

Dag 8: Lissabon – Hemorten

Tidig frukost eftersom vårt flyg avgår på förmidagen. Sedan flyger vi direkt hem till Arlanda där bussen väntar för dem som bokat anslutning. Vi säger tack och farväl för denna gång.

Liknande resor

Almuñécar

Fly vintermörker och kyla och följ med oss till härliga Andalusien! Här bor vi i tre veckor på fina Hotel Victoria Playa, beläget endast 200 m från stranden och en kort promenad från både köpcentrum och gamla staden.

Ny

Geiranger & Atlanthavsvägen från Visby

Få länder i Europa har så fascinerande natur som Norge. Under resan använder vi oss utav både flyg, buss och båt, en av resan höjdpunkter är sjöresan med Hurtigruten.

Avresedatum och priser

Inga datum tillgängliga

Information

I resan ingår:

 • Flygresa t/t
 • Boende i dubbelrum
 • 6 middagar
 • 3 luncher
 • Båttur
 • Tågresa
 • Entré, lokalguider och vinprovningar enligt program
 • Reseledare

Tillägg, enkelrum

2 400:-

Tillägg, anslutning Arlanda:

500:-/enkel väg

Valuta:

Euro

Tidtabell

Prel. avresetid 17/4 nedan och 23/10 ca 1,5 timma senare än nedanstående tider, se ditt resebevis.

 • Uddevalla, Kampenhof: 05.30
 • Trollhättan, Resecentrum: 06.00
 • Grästorp, Resecentrum: 06.30
 • Falköping, Resecentrum: 07.00
 • Lidköping, Resecentrum Hpl. R-S: 07.00
 • Skara, MK bussgaraget: 07.30
 • Skara, Busstation: 07.40
 • Skövde, Resecentrum: 08.10
 • Mariestad, Busstation Läge A-B: 08.45
 • Hova, Statoil: 09.15
 • Arlanda, Utrikesterminalen: 14.00