Lyon – Gastronomins huvudstad

Ny5 dagar. Pris fr. 10 150 kr :-

  • Frankrike
  • Buss & Flyg
  • Övriga Europa
  • Storstäder
  • Vinresor

Följ med oss till sydöstra Frankrike och landets tredje största stad – Lyon. På denna resa har vi fokus på det franska köket i denna gastronomiska huvudstad.

Dag 1:Hemorten – Lyon (ca 150 km)

Vi samlar upp de som bokat anslutning och samlas sedan på Landvetter för att flyga till Lyon. Väl på plats möter vår buss uppoch tar oss till vårt hotell i centrala Lyon. Vi avslutar dagen meden gemensam middag.

Dag 2: Lyon

Efter frukost möter en lokalguide upp för att ge oss en guidning av Lyon. Vi tar en närmare titt på staden, sedan 1998 finns flera historiska platser uppsatta på UNESCOS världsarvslista. Vi får höra om hur romare och burgunder har erövrat staden, och hur den franska motståndsrörelsen växte fram under andra världskriget.Efter att lärt oss mer om Lyon tar vi en gemensam lunc hpå en traditionell ”Bouchon” restaurang, ”Bouchon” kan liknas vid Paris bistroer. Efter lunch har vi egen tid att upptäcka Lyon,ett tips är att besöka kvarteret Croix-Rousse som varit hjärtat av Frankrikes silkesproduktion. Middag äter vi på egen hand.

Dag 3: Lyon

Efter frukost tar vi oss med en lokalguide till matmarknaden och saluhallen Paul Bocuse, som är döpt efter den franska stjärnkocken och grundaren av Bocuse d’Or (världsmästerskap i matlagning).Paul Bocuse som föddes strax utanför Lyon ses som en av hela 1900-talets största matlagningsprofiler och nämns ofta som en av de största företrädarna för ”det nya franska köket”.Efter att fått se och provsmakat lite råvaror är det dags att prova på att själva laga mat. Vi ska med hjälp av professionella kockar få prova på att laga mat, bakverk och drinkar. När allt är färdiglagat äter vi gemensamt och bjuds på vin. Kvällen därefterär fri att spendera på egen hand.

Dag 4: Beaujolais

Vi äter frukost på hotellet innan vi ger oss ut på landsbygden och tar sikte på vindistriktet Beaujolais. Med buss tar vi oss runt bland vinkullarna och får höra mer om vinproduktionen i området. Vi äter en gemensam lunch på en passande restaurang under dagen. På eftermiddagen avslutar vi vår guidning med ett besök på museet Hameau du vin. Här får vi oss en rundvisning innan vi gör en vinprovning.Väl tillbaka i Lyon är kvällen fri att spendera på egen hand,kanske har ni fått något tips från lokalguiden på någon trevlig restaurang.

Dag 5: Lyon – Hemorten (ca 150 km)

Efter några härliga dagar i Lyon är det nu dags att åter bege sig hem till Sverige. Väl på svensk mark återstår bara den sista biten hem till respektive hemort.

 

 

Liknande resor

Ny

Geiranger & Atlanthavsvägen från Visby

Få länder i Europa har så fascinerande natur som Norge. Under resan använder vi oss utav både flyg, buss och båt, en av resan höjdpunkter är sjöresan med Hurtigruten.

Ny

Tyrolen från Visby

Alperna på sommaren är något av det vackraste som finns med snöklädda alptoppar, sol från en blå himmel, härligt blommande ängar och betande kor.

Avresedatum och priser

Status & datumPrisBoka
Platser kvar 12 Okt 201710 150 kr

Information

I resan ingår:

  • Flygresa
  • Boende i dubbelrum med frukostpension
  • En middag
  • Två luncher
  • Lokalguider
  • Matlagningskurs med kock inkl. middag
  • Entré samt visning av Hameau du Vin
  • En vinprovning
  • Reseledare

Tillägg, enkelrum

1 700:-

Tillägg, anslutning Landvetter:

300:-/enkel väg

Valuta:

Euro

Tidtabell

OBS! Tidtabellen är endast rikttider, se ditt resebevis för exakta tider

  • Mariestad, Busstation läge A-B: 00.35
  • Skövde, Resecentrum: 01.10
  • Skara, Busstation: 01.35
  • Skara, MK bussgarage: 01.45
  • Lidköping, Resecentrum hpl. R-S: 02.15
  • Grästorp, Resecentrum: 02.45
  • Uddevalla, Kampenhof: 03.00
  • Trollhättan, Resecentrum hpl. F: 03.15
  • Ljungskile, Busstation: 03.20
  • Stenungsund, Statoil Spekeröd: 03.40
  • Lilla Edet, Rasta: 03.40
  • Kungälv, Busstationen: 03.55
  • Göteborg, Shell Nils Ericsonsplatsen: 04.25
  • Landvetter, Utrikesterminalen: 04.55