Lofoten med Hurtigruten – nytt upplägg

9 dagar. Pris fr. 10 595 kr :-

 • Norge
 • Sverige
 • Norden

Långt ovanför polcirkeln sträcker Lofotenöarna ut sig i Norska havets stormiga vatten. 600 klippöar och branta fjäll väntar på vårt besök. Under juli månad har man möjlighet att få uppleva midnattssolen. Efter detta väntar en härlig båttur med Hurtigruten, här flyter vi sakta fram mellan fjordar och branta klippor. Vi passerar även den kända Höga Kustenbron. Stopp för fika, lunch och en hel del intressanta fotostopp gör vi självklart, så glöm inte kameran.

Dag 1: Hemorten – Sundsvall (ca 650 km)

Från hemorten tar vi oss norrut och via kustvägen så anländer vi till Sundsvall för övernattning och en gemensam middag.

Dag 2: Sundsvall – Luleå (ca 530 km)

Vi äter vår frukost innan vi fortsätter längre norrut, på vår väg passerar vid den fina och kända Höga Kusten-bron och vi gör självklart ett stopp här. Sedan tar vi sikte på Umeå, här kanske det passar med ett lunchstopp. Vidare via Skellefteå mot Luleå där vi checkar in på vårt hotell och middag väntar.

Dag 3: Luleå – Kiruna (ca 350 km)

Efter en god natts sömn så fortsätter vår färd allt längre norrut, nu tar vi sikte på gruvstaden Kiruna. På vår väg passerar vi kända städer som Gällivare och Jukkasjärvi, kanske hinner vi med ett stopp i någon av dessa städer. I Kiruna stannar vi till vid den fina speciella kyrkan, byggd som en lappkåta (ev. entré tillkommer) och tittar oss runt i denna vackra gruvstad. Kiruna är mest känt för sin gruvdrift och att delar av staden skall flyttas. Här övernattar vi och äter vår middag.

Dag 4: Kiruna – Svolvär (ca 380km)

Denna dag så lämnar vi svenska gränsen via Abisko och Riksgränsen, här tar vi chansen att få ta ett trevligt foto. Det är ju inte varje dag man passerar Riksgränsen. In över norska gränsen och via slingriga men bra vägar når vi snart Svolvär, där vi skall övernatta i två nätter. Middag väntar.

Dag 5: Svolvär

Denna dag reser vi runt på Lofoten med vår lokalguide. Vi får se och höra det mesta om Lofoten med dess historia. Allt inramat av dramatiska berg, sandstränder, hav, säregna fiskebodar och charmiga fiskebyar. Vi avslutar dagen med middag på hotellet.

Dag 6: Svolvär – Mo i Rana (ca 350 km)

Vi vänder kosan söderut och tar oss via en färjetur mellan Svolvär till Skutvik på Hammaröy,ner mot Mo I Rana, beläget strax söder om Polcirkeln. Staden är rik på järnmalm och tidigare låg här ett stort stålverk som var en av stadens viktigaste industri. Vi passerar staden Fauske på denna vackra väg ner till vårt övernattningshotell där vi intar vår middag.

Dag 7: Mo i Rana – Brönnöysund (ca 80 km)

Nu är det dags för vår färd på Hurtigruten mellan Nesna och Brönnöysund. Efter en kort transport med vår buss går vi ombord. Färden startar kl. 11.15 och tar cirka fem timmar. Vi får se underbara vyer och många olika fiskeläger. Vi färdas via Helgelandskusten med dess örika område. På håll kan vi dessutom se en del av Norges västra fjäll. Ombord finns möjlighet att äta eller dricka kaffe.

Dag 8: Brönnöysund – Östersund (ca 480 km)

Efter frukost tar vi oss söderut utmed E6-an innan vi viker av mot Östersund där vi skall bo på vårt fina och trevliga hotell. Vi avslutar med vår sista gemensamma måltid på denna resa.

Dag 9: Östersund – Hemorten (ca 700 km)

Avslutningsdagen tar vi oss till respektive hemort och vi kan hoppas att vi har många oförglömliga minnen med oss hem.

Liknande resor

Ny

Geiranger & Atlanthavsvägen från Visby

Få länder i Europa har så fascinerande natur som Norge. Under resan använder vi oss utav både flyg, buss och båt, en av resan höjdpunkter är sjöresan med Hurtigruten.

Ny

Geilo med Kjeåsen och Flåmsbanan

Norge lockar oss med sin fantastiska natur, sina fjordar, fjäll, höga berg och vackra vattenfall. Vi bor på Bardöla Högfjällshotell i Geilo, beläget på Hardangervidda. Luften här är frisk och klar och naturupplevelserna många. Vi kommer att besöka både Kjeåsen och åka en av världens
vackraste tågresor, Flåmbanan.

Avresedatum och priser

Inga datum tillgängliga

Information

I resan ingår:

 • Boende i dubbelrum
 • Halvpension
 • Lokalguide i Lofoten
 • Båtresa ombord på Hurtigruten
 • Reseledare

Tillägg, enkelrum:

2 650:-

Valuta:

Norska kronor

Tidtabell

 • Uddevalla, Kampenhof: 05.20
 • Trollhättan, Resecentrum hpl. F: 05.50
 • Grästorp, Resecentrum: 06.20
 • Falköping, Resecentrum läge R: 06.50
 • Lidköping, Resecentrum hpl R-S: 06.50
 • Skara, MK bussgaraget: 07.20
 • Skara, Busstation: 07.30
 • Skövde, Resecentrum: 07.55
 • Mariestad, Busstation Läge A-B: 08.30
 • Hova, Statoil: 09.00