Jokkmokks Marknad Med Ishotellet

6 dagar. Pris fr. 6 695 kr :-

 • Sverige
 • Norden

Följ med oss på en vinterresa upp i norr. Vi besöker Jokkmokks Marknad med alla renar, utställare, mat och dryck.

Många aktiviteter pågår under dessa dagar och har vi tur kan vi få se ett äkta renrace eller hundspann. Mycket fin samisk hemslöjd finns att titta på eller självklart att köpa.

Dag 1 Hemorten – Sundsvall (ca 700 km)

Efter avresa från våra hemorter styr vi bussen norröver och siktar in oss på Sundsvall. Här checkar vi in på vårt hotell och njuter av en god middag.

Dag 2 Sundsvall – Älvsbyn (ca 400 km)

Vi börjar dagen med en stärkande frukost innan vi fortsätter norröver via kustvägen. Vi passerar bland annat Norrlands största stad Umeå, innan vi når Älvsbyn, där vi övernattar och äter en gemensam middag.

Dag 3 Älvsbyn – Jokkmokks marknad – Kiruna (ca 350 km)

Vi fortsätter på lappländska vägarna mot Jokkmokk och den välkända vintermarknaden.  Här finns allt från traditionella knallar till samiska hantverk och renar. Marknaden har anor från 1600-talet och här hålls massor av spännande aktiviteter.  Under eftermiddagen fortsätter färden norrut till vårt hotell i Kiruna, och här äter vi vår middag.

Dag 4 Kiruna – Boden (ca 350 km)

Efter frukost på hotellet hinner vi med en liten kortare tur i Kiruna, och ser bland annat Kiruna kyrka, byggnaden som påminner om en lappkåta och är en av Sveriges största träbyggnader. Vi fortsätter sedan till det välkända Icehotel i Jukkasjärvi. Icehotel har blivit en av norra Europas mest välkända turistattraktioner. Hotellet som av förklarliga skäl inte står sig från ”år till år” byggs på nytt årligen och har öppet mellan december och april. Totalt krävs det 30 000 ton snö för att få färdigt hotellet som designas unikt varje år av olika konstnärer. Efter en rundvandring där vi beskådar detta unika konstverk och hotell väntar en god lunchbuffé här, innan vi åker vidare mot vårt hotell i Boden.  Här övernattar vi och äter middag.

Dag 5  Boden – Sundsvall (ca 550 km)

Vår resa söderöver fortsätter längst den norrländska kusten och vi når Sundsvall där vi kommer att övernatta och inta resans sista gemensamma middag.

Dag 6  Sundsvall – Hemorten (ca 600 km)

Vi sitter upp i bussen denna sista resdag och tar sikte på våra respektive hemorter som vi når fram på eftermiddagen/kvällen.

Liknande resor

Ny

Härjedalen

Vad sägs om en resa till vackra Härjedalen? En tur som erbjuder fantastik natur, fina vandringar, avkoppling och även en utflykt till norska Röros.

Ny

Finlands sjöar med Saima Kanal

Följ med oss på en resa till Finska Saima kanal, som är den längsta kanalen i Finland och går över Rysk mark.

Avresedatum och priser

Status & datumPrisBoka
Slut ×1 Feb 20186 695 kr

Information

I resan ingår:

 • Boende i dubbelrum
 • Halvpension
 • Rundvandring på ICEHOTEL
 • Lunch på ICEHOTEL
 • Besök på Jokkmokks Marknad
 • Reseledare

Tillägg, enkelrum:

1 500:-

Valuta:

Svenska kronor

Övrigt:

Då det i februari inte är ovanligt med temperaturer under -20 grader Celsius i Lappland rekommenderar vi er att plocka med varma kläder!

Tidtabell

OBS! Tidtabellen är endast rikttider, se ditt resebevis för exakta tider

 • Trollhättan, Resecentrum Hpl F: 06.50
 • Grästorp, Resecentrum: 07.10
 • Lidköping, Resecentrum Hpl R-S: 07.40
 • Skara, Busstation: 08.10
 • Mariestad, Busstatione Läge A-B: 08.50