Italien är ju känt för många saker, inte minst sin fantastiska mat och sitt goda vin. Under denna resa får livsnjutaren smaka på några av godsakerna landet har att erbjuda. Vi bor bra i Brescia med tanke på våra utflykter i gastronomins värld. Under resan upplever vi naturligtvis också den enastående naturen, klimatet och folklivet. Så följ med på en resa där vi njuter till fullo!
Dag 1: Hemorten – Landvetter – Brescia
Vi hämtar de som bokat anslutning och tar oss till Landvetter. Härifrån går flyget via Frankfurt till Milano, där buss väntar för att ta oss till Brescia. Vårt hotell ligger strax utanför Gamla Stan, Santa Giulia museet och har en fantastisk vy över det medeltida slottet. Väl framme på hotellet checkar vi in och installerar oss för fem nätter. Varför inte ta en promenad innan vår första italienska middag tillsammans på hotellet?
Dag 2: Utflykt Brescia & båttur på Iseosjön
Idag börjar vi med en stadsrundtur tillsammans med en lokalguide som visar oss lite av vad Brescia har att erbjuda. Vi åker därefter västerut till den pittoreska och helt underbara Iseosjön. Vi tar båten till Monte Isola som figurerar på listan över de vackraste medeltidsstäder i Italien. Ön är inte bara en attraktiv juvel, den är också hela omgivningens stolthet. Här vid de små fiskelägena blir vi serverade lunch. Vi passar på att insupa den härliga atmosfären innan vi beger oss tillbaka till Brescia och vårt hotell. Ikväll blir det middag på egen hand.
Dag: 3 Utflykt med vin i Valpolicella
Dagens utflykt går till det världskända vinområdet Valpolicella. Detta härliga landskap norr om Verona är ju främst känt för sina böljande vinfält men även för sina ståtliga villor och sin marmor. Vi besöker en av de mest kända vinproducenterna, Tommasi och här får vi en rundtur som avslutas med en vinprovning. Vi fortsätter därefter till Agriturismo San Mattia som ligger på en kulle med vacker utsikt över Verona och den omgivande landsbygden. Bondgården producerar och säljer vin, olivolja och marmelad och här får vi prova ytterligare viner från området. Belåtna efter dagens äventyr återvänder vi till Brescia och blir serverade middag på hotellet.
Dag 4: Utflykt med parmaskinka & parmesanost i Parma
Efter frukost beger vi oss i riktning mot Parma som är en stad för mat- och vinälskare. Parma ligger på Po-slätten och är omgiven av Apenninernas bergstoppar, gröna skogar, floder och sjöar. I området finns mängder av gårdar och slott som producerar vin, ost och skinka. Mest känt är området för sin parmaskinka och parmesanost. Vi besöker en skinkproducent och här får vi smaka på kallskuret med ost och bröd. Efter en dag fylld av
upplevelser återvänder vi till hotellet och hoppas att den gemensamma middagen på hotellet ska smaka.
Dag 5: Utflykt med olivolja & vin vid Gardasjön
Idag åker vi till fantastiska Gardasjön och den härliga orten Bardolino. Vi besöker en vinproducent och får se och lära oss ytterligare om konsten att producera vin. Tillsammans med vinprovningen blir det en lättlunch. Vi besöker även Olivoljemuseet där vi får en rundtur och ett smakprov av olivolja med lite tillbehör. Kvällens middag äts på egen hand på någon trevlig restaurang i Brescia.
Dag 6: Brescia – Landvetter – Hemorten
Vid lunchtid kommer vår buss och kör oss till flygplatsen där vårt plan väntar på att ta oss från Milano, via München hem till Sverige. Väl hemma på Landvetter väntar den sista biten till våra respektive hemorter. Vi säger Arrivederci och hoppas på ett snart återseende!