Geiranger & Atlanthavsvägen från Visby

Ny5 dagar. Pris fr. 6 595 kr :-

  • Norge
  • Buss & Flyg
  • Norden
  • Resor från Gotland

Få länder i Europa har så fascinerande natur som Norge. Under resan använder vi oss utav både flyg, buss och båt, en av resan höjdpunkter är sjöresan med Hurtigruten.
Turen går på den kända fjorden Geiranger där en fantastisk natur väntar med klassiska vyer som forsarna ”De sju systrar” och ”Brudslöjan”. Som om inte detta vore nog kommer vi färdas på den berömda Trollstigen utefter norska fjordar och fjäll. Vyerna under denna resa är fantastiska så glöm inte att packa kameran!

Dag 1 Visby – Göteborg – Hamar ( ca 590 km)

Vi möts upp på flygplatsen i Visby och bordar vårt flygplan som ska ta oss till Göteborg. När vi landat på Landvetter och fått vårt bagage, möter vår buss, chaufför och reseledare upp oss och vi styr kosan mot Norge. Vi passerar k den norska huvudstaden Oslo innan vi når vårt hotell i Hamar. Här väntar en gemensam middag på oss.

Dag 2: Hamar-Molde (ca 230 km)

Efter frukost fortsätter vi resan genom vackra Gudbrandsdalen. Vid Dombås går resan ytterligare genom Romsdalen och på vår väg genom dalen ser vi den kända Trollväggen. Här har många fallskärmshoppare kastat sig ut för fjället. Vi gör också en utflykt till Atlanthavsvägen. Denna väg är uppbyggd på många småöar med broar ute vid öppna havet. Ett imponerande vägbygge. Efter denna utflykt väntar middag på vårt hotell.

Dag 3 Molde-Ålesund (200 km)

Efter frukost sitter vi upp i bussen och det är dags för en tur på vackra Örnevägen och Trollstigen. Efter några timmar anländer vi till Ålesund där vi checkar in på vårt hotell och får några timmar fritt innan vi intar en gemensam middag.

Dag 4 Ålesund – Vinstra (250 km)

Idag är det dags för resans höjdpunkt en fyra timmars båttur på vackra Hurtigruten. Turen går ända in till Geiranger och vi får skåda fantastisk natur. Här möter vår buss som sen tar oss vidare till vårt hotell i Vinstra och vi avslutar kvällen med en gemensam middag.

Dag 5 Vinstra – Göteborg – Visby (ca 650 km)

Efter frukost är det dags att lämna Norge och dess fantastiska natur bakom oss och åter ta sikte på Göteborg och Landvetter för att senare flyga sista biten tillbaka till Visby.

Liknande resor

Ny

Tyrolen från Visby

Alperna på sommaren är något av det vackraste som finns med snöklädda alptoppar, sol från en blå himmel, härligt blommande ängar och betande kor.

Avresedatum och priser

Inga datum tillgängliga

Information

I resan ingår:

  • Flyg Visby – Landvetter t/r
  • Del i dubbelrum
  • Halvpension
  • Utflykter enligt program
  • Reseledare

Tillägg, enkelrum:

1250:-

Valuta:

Norska kronor

Tidtabell

  • Visby, Flygplats: 12.15